Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

«Φωτιές» άναψε η πορτοκαλί αφίσα στο Διδυμότειχο για το νερό

Πρώτο θέμα συζήτησης αποτελεί στην πόλη  η πορτοκαλί αφίσα η οποία αναρτήθηκε χθες το βράδυ σε πολλά σημεία της πόλης και αφορά στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ


Πρώτο θέμα συζήτησης αποτελεί στο Διδυμότειχο η πορτοκαλί αφίσα η οποία αναρτήθηκε χθες το βράδυ σε πολλά σημεία της πόλης και αφορά στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Διδυμοτείχου.


Ο συντάκτης της αφίσας καλεί του δημότες να προχωρήσουν σε στάση πληρωμών. Στην αφίσα αναφέρεται:

1) Οι Χριστιανοί πληρώνουν

2) Οι μη – Χριστιανοί δεν πληρώνουν

3) Όχι στην πληρωμή μέσω κεφαλικού φόρου αλλά μέσω πραγματικών κυβικών νερού


Το thraki Νεα επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΔ Στάθη Ρήγα, ο οποίος υποστήριξε ότι θα καταθέσει μήνυση και τόνισε ότι υπάρχουν πολλοί επιφανείς κάτοικοι οι οποίοι δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς.

Άμεση είναι και η παρέμβαση του πρώην Δημάρχου Βαγγέλη Παπατσαρούχα, ο οποίος υπογραμμίζει ότι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ δεν κατοικεί στο Διδυμότειχο.

Από την πλευρά του ο Δημοτικός Σύμβουλος Στέφανος Σιναπίδης τονίζει ότι: «Να δουν το πραγματικό πρόβλημα που είναι η αύξηση του τιμολογίου. Οι αντιδράσεις του κόσμου δείχνουν ότι υπάρχει πρόβλημα. Με μηνύσεις εξώδικα και δικαστικές διώξεις, το πρόβλημα δε λύνεται».

Όσο για τον πρώην Δήμαρχο Χρήστο Τοκαμάνη αναφέρει: «Θεωρώ ότι ο κόσμος στενάζει, ότι πάρα πολλά νοικοκυριά είναι σε αδιέξοδο. Την ενέργεια της αφίσας μπορεί κάποιος να τη δικαιολογήσει, δεν δικαιολογώ όμως το ρατσισμό της αφίσας».

Το θέμα με τη δεύτερη ανάγνωση προκαλεί προβληματισμό καθώς αναφέρεται στην αφίσα ότι «Οι μη Χριστιανοί δεν πληρώνουν».

Κανείς όμως δεν μπορεί να απαντήσει αν ο συντάκτης αναφέρεται σ’ όσους δεν είναι Χριστιανοί στην πίστη ή σ’ όσους μη ακολουθώντας το ηθικό δεν πληρώνουν (δε φέρονται δηλαδή ως καλοί Χριστιανοί).


Πηγή:  http://www.thrakinea.gr/