Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

«Καμπάνα» σε μουσουλμάνους για τα επεισόδια του 2004 στον Εχίνο

Καταδικάστηκαν δύο άτομα από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης για τα γεγονότα που συνέβησαν πριν επτά χρόνια κατά την διάρκεια γυρισμάτων της τηλεοπτικής σειράς «Αρχιπέλαγος»

ΤΙ ΠΟΙΝΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ;

Ενοχοι κρίθηκαν και από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης δύο μουσουλμάνοι, κάτοικοι του χωριού Εχίνος Ξάνθης, οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στις 16 Νοεμβρίου 2004, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων της τηλεοπτικής σειράς «Αρχιπέλαγος» και καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών ο καθένας.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν τρεις γυναίκες ηθοποιοί μπήκαν σε ένα τζαμί κι έγιναν αντιληπτές από μουσουλμάνους κατοίκους της περιοχής. Θεωρήθηκε ότι γίνονται γυρίσματα με άσεμνο περιεχόμενο στον ιερό χώρο και μέσα σε λίγα λεπτά συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες άτομα, τα οποία προχώρησαν σε προπηλακισμούς και επιθέσεις εναντίον των ηθοποιών και των συντελεστών του σίριαλ. Οι μουσουλμάνοι απαιτούσαν να τους παραδοθούν οι κασέτες των γυρισμάτων, ενώ οι ηθοποιοί και τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου φυγαδεύτηκαν στο αστυνομικό τμήμα.

Εξω από το κτίριο συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες άτομα, φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα, ενώ ο ιμάμης της περιοχής κατόρθωσε να αποσπάσει τις κασέτες με σκηνές του σίριαλ που γυρίστηκαν και τις επιδείκνυε στο πλήθος των συγκεντρωμένων, ηλεκτρίζοντας ακόμη περισσότερο την ήδη φορτισμένη ατμόσφαιρα. Χτες, καταθέτοντας στο δικαστήριο, η ηθοποιός Δέσποινα Μοίρου, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «της έσκισαν τα ρούχα και την έβριζαν». Και οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για τα αδικήματα της παράνομης βίας και της διατάραξης κοινής ειρήνης.


Πηγή:  http://www.agelioforos.gr/