Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Αυγά σε... σκόνη: η λύση από μια Θρακιώτικη εταιρεία για να γλιτώσουν οι πολιτικοί μας!!!

Είναι απαλλαγμένο από μικροβιακό φορτίο νεται, μεταφέρεται εύκολα και διατηρείται για 2 χρόνια σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, όταν το κανονικό αυγό συντηρείται το πολύ για ένα μήνα στο ψυγείο
ΠΟΙΑ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΕΙ;;;


Το 1945 δυο αδέρφια αγόρασαν 30 κότες και έστησαν το πρώτο τους πτηνοτροφείο σε ένα νοικιασμένο κτήμα στον Χολαργό. Σήμερα η εταιρεία μεταφέρθηκε στην Αλεξανδρούπολη και παράγει 200 εκατομμύρια αυγά και 300.000 κότες ετησίως.


Θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη στον τομέα της πτηνοτροφίας και ξεκίνησε ήδη την παραγωγή αυγού σε σκόνη, ενός νέου προϊόντος με τεράστια αγορά διεθνώς.

Θέλοντας λοιπόν να αξιοποιήσει σε πρώτη φάση τα περίπου 15 εκατομμύρια τεμάχια που είτε έσπαγαν είτε είχαν μικρότερο μέγεθος από αυτά που διαθέτει στο εμπόριο. Για τη νέα μονάδα απαιτήθηκε επένδυση 12 εκατομμυρίων ευρώ και… υπομονή τριών ετών μέχρι να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την έκδοση των απαραίτητων αδειών.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιάννης Ζούρας, το εργοστάσιο είναι το μοναδικό του είδους όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στα Βαλκάνια. Από το καλοκαίρι άρχισε ήδη η παραγωγή του προϊόντος, το οποίο έχει μεγάλη ζήτηση στη βιομηχανία τροφίμων, εξαιτίας των πλεονεκτημάτων που παρουσιάζει.

Είναι απαλλαγμένο από μικροβιακό φορτίο επειδή παστεριώνεται, μεταφέρεται εύκολα και διατηρείται για 2 χρόνια σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, όταν το κανονικό αυγό συντηρείται το πολύ για ένα μήνα στο ψυγείο. Η δυναμικότητα της νέας μονάδας είναι της τάξης των 1.500 τόνων σκόνης αυγού ετησίως. Ήδη η εταιρεία έχει στείλει μια πρώτη παρτίδα προϊόντος στην Ολλανδία (χώρα που είναι η ίδια παραγωγός), βρίσκεται σε επαφές με την Ιαπωνία (που αποτελεί τον μεγαλύτερο καταναλωτή αυγού σε σκόνη παγκοσμίως) και φιλοδοξεί να καλύψει τις εγχώριες βιομηχανίες τροφίμων που μέχρι σήμερα στηρίζονταν στις εισαγωγές.

Η Ζούρας Φαρμ απασχολεί συνολικά 500 άτομα στις πτηνοτροφικές μονάδες που λειτουργεί στους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας και Αττικής. Στα μελλοντικά σχέδιά της είναι η δημιουργία τεσσάρων μονάδων πατρογονικών ορνίθων κρεατοπαραγωγής στο νομό Έβρου, επένδυση που θα απαιτήσει κεφάλαια 8 εκατ. ευρώ.

Προς το παρόν, οι στρόφιγγες της χρηματοδότησης είναι κλειστές, όμως η κρίση έχει και… τα θετικά της.

 
Πηγή:  http://www.makthes.gr/