Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ερώτηση Χατζηοσμάν για αποζημίωση των πατατοπαραγωγών της Ροδόπης

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη

ΤΙ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙ;


Ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη, με θέμα την αποζημίωση των πατατοπαραγωγών της Μυρτίσκης  για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από την εμφάνιση μυκητολογικών και εντομολογικών προσβολών.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης.


«Τις τελευταίες μέρες έκαναν την εμφάνισή τους μυκητολογικές και εντομολογικές προσβολές στις καλλιέργειες πατάτας στον ορεινό οικισμό Μυρτίσκη της Ροδόπης.

Σε επιτόπια επίσκεψη των γεωπόνων του ΕΛΓΑ, διαπιστώθηκε ότι το μέγεθος της ζημιάς καλύπτει ένα μεγάλο ποσοστό της παραγωγής. Εξαιτίας της προαναφερόμενης κατάστασης, οι πατατοπαραγωγοί της Μυρτίσκης βρίσκονται σε απόγνωση καθώς αδυνατούν να πουλήσουν τα προϊόντα τους και δεν έχουν κάποια διαβεβαίωση από επίσημη αρχή για αποζημίωση των καταστροφών που προκλήθηκαν στις καλλιέργειές τους.

Σε καιρούς οικονομικής στενότητας, οι αγρότες μας έρχονται αντιμέτωποι με αντίξοες συνθήκες που επηρεάζουν τις καλλιέργειές τους και τους φέρνουν σε οικονομικό αδιέξοδο.

Βάσει των παραπάνω

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κος ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Θα μεριμνήσει για την άμεση αποστολή συνεργείων στον οικισμό Μυρτίσκη της Ροδόπης προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αποζημίωσης των πατατοπαραγωγών και να καταγραφούν οι ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες;

.