Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Εξώδικο του ιατρικού συλλόγου Έβρου προς τον ΟΠΑΔ

Στα όριά τους έχουν φτάσει οι ιδιώτες γιατροί, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από τις καθυστερήσεις στην πληρωμή τους από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Στα όριά τους έχουν φτάσει οι ιδιώτες γιατροί του Έβρου, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από τις καθυστερήσεις στην πληρωμή τους από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου. Για το λόγο αυτό, ο ιατρικός σύλλογος Έβρου απέστειλε εξώδικο στον ΟΠΑΔ, προειδοποιώντας ότι από 1η Οκτωβρίου, εφόσον δεν καταβληθούν οι οφειλές, θα εξακολουθήσουν να δέχονται τους ασφαλισμένους του δημοσίου, ζητώντας ωστόσο να πληρωθούν από τους ίδιους, παρέχοντας και απόδειξη. Όπως είναι γνωστό, η πλειονότητα των μελών του ιατρικού συλλόγου Έβρου έχει συνάψει με τον ΟΠΑΔ σύμβαση για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους ασφαλισμένους, στον όρο 5 της οποίας αναφέρεται «ο Ο.ΠΑ.Δ. καταβάλει στο συμβαλλόμενο ιατρό τη νόμιμη αμοιβή που καθορίζεται από το Δημόσιο για κάθε επίσκεψη ή ιατρική πράξη».

Όπως όμως αναφέρεται στο εξώδικο, «παρά το γεγονός ότι οι συμβεβλημένοι τον ΟΠΑΔ ιατροί/μέλη μας εκπληρώνουν πλήρως όλες τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, ο Ο.Π.Α.Δ., παράνομα και αντισυμβατικά δεν εκπληρώνει την ΜΟΝΑΔΙΚΗ του συμβατική υποχρέωση, δηλαδή συστηματικά αρνείται ή καθυστερεί την καταβολή προς τους συμβεβλημένους ιατρούς των νόμιμων αμοιβών/δεδουλευμένων για ιατρικές πράξεις μηνών, που έχουν ήδη αυτοί πραγματοποιήσει στα πλαίσια της σύμβασης τους για την παροχή υπηρεσιών τους στους ασφαλισμένους σας.

Ήδη η Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, διά της υπ’ αριθ. 5/08.09.2011 απόφασης, αποφάσισε την αναστολή των συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ από 01.10.2011 έως την πλήρη εξόφληση των δεδουλευμένων των ιατρών μελών του, με προοπτική καταγγελίας των συμβάσεων, εφόσον ληφθεί στο μέλλον τέτοια απόφαση διά των αρμοδίων οργάνων του. Η απόφαση δε της Γενικής Συνέλευσης είναι υποχρεωτική για όλα τα μέλη μας σύμφωνα με το άρθρο 35 του Ν. 3418/2005».

Οι γιατροί καλούν τον Οργανισμό να τακτοποιήσει άμεσα τις οφειλές του, σημειώνοντας πως εφόσον δεν γίνει αυτό ως την 1η Οκτωβρίου, τα μέλη του ιατρικού συλλόγου, που έχουν συνάψει σύμβαση με τον ΟΠΑΔ, «θα αναστείλουν την εκτέλεση αυτής, όπως έχουν δικαίωμα να πράξουν, θα εξακολουθήσουν δε να δέχονται τους ασφαλισμένους του Ο.Π.Α.Δ. στα ιατρεία τους εισπράττοντας τις προβλεπόμενες από το νόμο αμοιβές του Ο.Π.Α.Δ. και χορηγώντας αντίστοιχα Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών».

 
Πηγή:  http://www.gnomionline.gr/