Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ο πρύτανης του ΔΠΘ μάρτυρας του Πανθρακικού για τα στημένα

Τι ανέφερε στην κατάθεσή του και τι υποστήριξε ο ιδιοκτήτης της ομάδας Θόδωρος Σαββάκης

ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ




Το φάσμα του υποβιβασμού στη Β΄ Εθνική αντιμετωπίζει ο Αστέρας Τρίπολης ο πρόεδρος του οποίου Γιώργος Μποροβήλος κατηγορείται ότι έδωσε 500.000 ευρώ στον Αχιλλέα Μπέο για να κερδίσει η ομάδα της Τρίπολης τον Ολυμπιακό Βόλου στο μεταξύ τους περυσινό αγώνα (2-1). Το κατηγορητήριο είναι ιδιαίτερα βαρύ και για τους ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα οι οποίοι επίσης θα απολογηθούν το μεσημέρι της Παρασκευής (30/9) ενώπιον των αθλητικών δικαστών της Σούπερ Λίγκας.


Σήμερα (Πέμπτη 29/9) ενώπιον των αθλητικών δικαστών της Ενωσης Β΄ - Γ΄ Εθνικής ξεκίνησε η απολογία των δέκα ομάδων από τις δύο μικρότερες επαγγελματικές κατηγορίες οι οποίες κατηγορούνται για δωροδοκία και συμμετοχή σε στοιχηματικά παιχνίδια. Ο Λεβαδειακός, ο Αγροτικός Αστέρας, ο Αετός Σκύδρας, η Δόξα Κρανούλας, η Ρόδος αλλά και οι ποδοσφαιριστές της Ηλιούπολης Ηλιόπουλος και Θάνος ζήτησαν αναβολή και θα απολογηθούν τη Δευτέρα.


Αναβολή για τον Λεβαδειακό

Ο νομικός σύμβουλος του Λεβαδειακού Δημήτρης Βαγιάκος μεταξύ των άλλων υποστήριξε ότι «την Τρίτη μπορεί να είμαστε ομάδα της Σούπερ Λίγκας και το δικαστήριό σας να είναι αναρμόδιο να μας δικάσει». Την Τρίτη συνεδριάζει το ΔΣ της Σούπερ Λίγκας με θέμα την αντικατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας και ο Λεβαδειακός ελπίζει να ανέβει στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής. Ο Θρασύβουλος υποστήριξε ότι κακώς κλήθηκε σε απολογία καθώς δεν υπάρχει καμία σαφής κατηγορία που να προκύπτει από τη δικογραφία σε βάρος του.


Ο μάρτυρας κατηγορίας Αλ. Κούγιας

Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας που κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας σε όλες τις υποθέσεις υποστήριξε ότι η ομάδα της Φυλής δεν ευθύνεται για το «στήσιμο» του αγώνα με την Ηλιούπολη και πως ο ιδιοκτήτης της τελευταίας Γιώργος Τσακογιάννης είχε σχέσεις με ομάδες, παίκτες, προπονητές αλλά και με τον διαιτητή της αναμέτρησης Δημητρόπουλο. Ο τελευταίος κατέθεσε ότι είχε πάει καλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι για αυτό και η ΚΕΔ τον όρισε σε ακόμα τρία ματς Β΄ Εθνικής.

Ο Αλ. Κούγιας κατέθεσε επίσης ότι ο Διαγόρας ήταν μαζί με την Ηλιούπολη οι πιο βρώμικες ομάδες του πρωταθλήματος. «Όλοι ήξεραν το αποτέλεσμα του μεταξύ τους αγώνα. Όλοι ήξεραν επίσης τι έκανε ο Χρυσοχοΐδης (πρόεδρος του Διαγόρα) από τότε ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο. Ο ίδιος μου είχε πει ότι όταν είσαι με το πιστόλι στο κεφάλι, κάνεις εκπτώσεις ηθικής. Ο ποδοσφαιριστής Ρούσεφ μου είχε πει ότι δε θα είχαν να ταΐσουν τα παιδιά τους αν δεν έκαναν αυτά. Δεν λέω ότι ο Χρυσοχοΐδης είναι κακοποιός, αλλά η ομάδα του κατέστρεψε άλλες ομάδες» υποστήριξε. Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής κατήγγειλε επίσης ότι «ο Βύζαντας Μεγάρων (ανέβηκε στη Β΄ Εθνική) θα γίνει η νέα Ηλιούπολη καθώς εκεί κάνει κουμάντο ο Θοδωρής Αντωνάκος που είναι άνθρωπος του Τσακογιάννη».


Η εμπλοκή του Διαγόρα

Ο διαιτητής της αναμέτρησης Ηλιούπολη - Διαγόρας Γιώργος Σέγγος στην απολογία του δήλωσε εξοργισμένος «γιατί διασύρομαι για ένα παιχνίδι που δε μου διαμαρτυρήθηκε κανείς». Παράλληλα τόνισε ότι το τηλέφωνο που τον εμπλέκει στην υπόθεση ανήκει στον δημοσιογράφο Μάριο Παρλιάρο . Ο Γ. Σέγγος υποστήριξε επίσης πως στον λογαριασμό τραπέζης που ανήκει στον Μ. Παρλιάρο υπάρχει μια κατάθεση 10.000 ευρώ από την ΠΑΕ Ηλιούπολη για διαφήμιση και μετά τις 10/3 δεν υπάρχει καμία κίνηση στον λογαριασμό.

Ο τότε προπονητής του Διαγόρα Πέτρος Ρουτζιέρης, κατέθεσε ότι κανείς δεν τον ενόχλησε για τον αγώνα με την Ηλιούπολη. «Τώρα ξεκινάω την προπονητική μου καριέρα, δεν μπορώ να πω σε 18 χρονών παιδιά να καθίσουν να χάσουν» υποστήριξε. Ο δικηγόρος του Διαγόρα υποστήριξε πάντως πως υπήρξαν πιέσεις από τον Τσακογιάννη προς τον Ρουτζιέρη, ενώ ο νυν πρόεδρος του Διαγόρα Μιχάλης Σταθόπουλος μίλησε για εκφοβισμό προς τον Χρυσοχοΐδη.


Πανθρακικός και Δόξα Δράμας

Ο Αλ. Κούγιας κατέθεσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τον αγώνα Ιωνικός-Πανθρακικός. Είπε όμως ότι το παιχνίδι ήταν ζωής ή θανάτου για την ομάδα της Νίκαιας. Ο πρύτανης του πανεπιστημίου της Θράκης Ρέμελης που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Πανθρακικού ανέφερε ότι «ήμουν στο γήπεδο και είδα σκληρά μαρκαρίσματα και εχθρικό κλίμα. Αποκλείεται να υπήρχε σκηνοθεσία εντός κι εκτός γηπέδου».

Ο πρόεδρος του Πανθρακικού Θόδωρος Σαββάκης, υποστήριξε ότι άδικα εμπλέκεται η ομάδα του λέγοντας ότι κάποιοι «παίζουν στο στοίχημα σε αγώνες μας, αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν εκείνα που ήθελαν τα πονταρίσματα». Ο ιδιοκτήτης της Δόξας Δράμας Θανάσης Σάμιος παραδέχτηκε ότι είχε συνάντηση σε κάποια πλατεία με τον Τσακογιάννη, αλλά στο ερώτημά του αν χρειάζεται το παιχνίδι απάντησε, θα το πάρω κανονικά. Παραδέχτηκε πάντως ότι του ζητήθηκαν χρήματα από τον πρόεδρο της Ηλιούπολης και όταν αρνήθηκε «άρχισαν να τηλεφωνούν στον Κασδοβασίλη άνθρωποι της Ηλιούπολης».

Ο πρόεδρος της Δόξας... εγκάλεσε μάλιστα τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Εμμανουήλ Αντωνακάκη λέγοντας ότι το κατηγορητήριο παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματά του. «Δεν ακούγομαι πουθενά να μιλάω και με καλείτε γιατί με πήρε τηλέφωνο ο Νίκος Χάλκος της Ηλιούπολης και συναντήθηκα μαζί του στη Γλυφάδα» υπογράμμισε.


Απαλλάχθηκαν Θρασύβουλος, Ρόδης, Δημητρόπουλος, Βέρρης, Κουτσουμπού

Εξάλλου, η ΠΑΕ Θρασύβουλος απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες, μετά από απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League και Football League 2. Επίσης, από τις κατηγορίες, απαλλάχθηκαν ο πρόεδρος της ομάδας κ. Ι. Ρόδης και οι διαιτητές του αγώνα (σ.σ. με την Ηλιούπολη) που κατηγορήθηκε ο σύλλογος της Φυλής κκ. Α. Δημητρόπουλος, Δ. Βέρρης και Π. Κουτσουμπού. Ως εκ τούτου, ο Θρασύβουλος θα αγωνίζεται κανονικά τη νέα σεζόν στη Football League.


Η κατάθεση του Σοφοκλή Πιλάβιου

Στο 9ο Τακτικό Ανακριτή Γ. Κασίμη κατέθεσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος ως μάρτυρας στην υπόθεση του Μάκη Ψωμιάδη. Κατά την αποχώρησή του ο Σ. Πιλάβιος δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση, αλλά τοποθετήθηκε μέσω της ακόλουθης ανακοίνωσης στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ: «Έχω τονίσει κατ' επανάληψη ότι σαφής πρόθεσή μας είναι να διευκολύνουμε το έργο της δικαιοσύνης και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε όποτε παρίσταται η ανάγκη εκ μέρους των λειτουργών της. Σήμερα κατέθεσα ως μάρτυρας, έπειτα από κλήση μου, στον 9ο Τακτικό Ανακριτή, κ. Κασίμη. Επ' ευκαιρία επιθυμώ να δηλώσω ότι δεν θα σταματήσω να επιμένω στην αδιαπραγμάτευτη στρατηγική επιλογή της ΕΠΟ για αναβαθμισμένο και καθαρό ποδόσφαιρο».

 
Πηγή:  http://www.tovima.gr/