Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Διακινητής μετέφερε λαθρομετανάστες με κλεμμένο αυτοκίνητο

Συνελήφθησαν οι παράνομοι, αλλά ο διακινητής που τους προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας διέφυγε της σύλληψης και αναζητείται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Συνελήφθησαν πρωινές ώρες της Τετάρτης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, στο Αρδάνιο Αλεξανδρούπολης (στο ύψος του κόμβου της Εγνατίας Οδού) έξι λαθρομετανάστες, τους οποίους προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας ένας διακινητής, που διέφυγε την σύλληψη και αναζητείται. Τέσσερις από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράν, ένας υπήκοος Ιράκ και ένας υπήκοος Συρίας.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φερών, έκαναν σήμα στον οδηγό ενός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου με ελληνικές πινακίδες, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημα του, αλλά αυτός δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα.

Ακολούθως, ο οδηγός (διακινητής), στο ύψος του κόμβου Αρδανίου Εγνατίας Οδού, εγκατέλειψε το όχημα και οι επιβαίνοντες σε αυτό τράπηκαν σε φυγή προσπαθώντας να διαφύγουν τη σύλληψη. Οι αστυνομικοί, λίγη ώρα αργότερα, εντόπισαν και συνέλαβαν τους έξι λαθρομετανάστες, ενώ ο οδηγός διέφυγε τη σύλληψη και αναζητείται.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έχει δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφάλειας Αγίου Στεφάνου Αττικής.

Κατασχέθηκε ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.

.