Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Καταψηφίζει το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου η Κατσέλη!

Το ανακοίνωσε
πριν λίγο κατά την
ομιλία της στην Βουλή

           ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΘΑ
     ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ

Ανακοίνωσε πως καταψηφίζει το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου, για το πάγωμα των συλλογικών συμβάσεων, πριν από λίγο στη Βουλή η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη.

«Κατανοώ πλήρως την ευθύνη μας και γι’ αυτό ψήφισα επί της αρχής» δήλωσε η πρώην υπουργός. Στη συνέχεια όμως τόνισε πως είναι αδύνατον να ψηφίσει το άρθρο 37 το οποίο όπως υποστήριξε θα έχει δυσμενείς δημοσιονομικές επιπτώσεις αλλά και κοινωνικές συνέπειες.

Όπως ισχυρίσθηκε θα επιφέρει μεγαλύτερη ύφεση και στο τέλος θα έρθει η τρόικα να επιβάλλει νέα μέτρα. Υποστήριξε ακόμη ότι δεν παγώνουν αλλά ουσιαστικά καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «μπορεί το τραπεζικό σύστημα να απεύχεται ένα πιστωτικό γεγονός αλλά εμείς εδώ νομοθετούμε ένα επικίνδυνο εργασιακό γεγονός».

Υπερασπίσθηκε ακόμη την ειδική επιχειρησιακή σύμβαση που προέβλεπε ο νόμος που προώθησε η ίδια ως υπουργός Εργασίας.

Η κ. Κατσέλη πάντως πρότεινε να αναβληθεί για δύο μήνες η ψήφιση του άρθρου και να υπάρξει διαβούλευση για το θέμα με τους κοινωνικούς εταίρους και τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας. «Αυτό δεν θα μειώσει τη διαπραγματευτική δύναμη της Ελλάδας στη Σύνοδο» ανέφερε.

.