Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Καταψήφισε το άρθρο 37 η Λ. Κατσέλη και διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ

Με συνοπτικές διαδικασίες ο Γ. Παπανδρέου αποφάσισε την διαγραφή της πρώην υπουργού Εργασίας, παρόλο που ψήφισε το Πολυνομοσχέδιο με εξαίρεση το άρθρο για τις εργασιακές σχέσεις

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



«Ναι» σε όλα, «οχι» στο άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου για τις κλαδικές συμβάσεις ψήφισε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη κατά την ονομαστική ψηφοφορία επί των άρθρων του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής. Έκανε πράξη τελικά την προειδοποίησή της ότι δεν θα ψηφίσει το άρθρο 37 για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Οι φραστικές αλλαγές που της προτάθηκαν την ύστατη στιγμή από τους υπουργούς Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, στη διατύπωση του άρθρου, τελικά δεν την ικανοποίησαν και η υπουργός ψήφισε τα υπόλοιπα άρθρα αλλά καταψήφισε το 37.

Σε επιστολή του κ. Παπανδρέου προς τον Πρόεδρο της Βουλής, που αναγνώσθηκε από τον κ. Πετσάλνικο πριν από λίγο στην ολομέλεια ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε και επισήμως την διαγραφή της κ. Κατσέλη.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Παπανδρέου στην επιστολή, η συμφωνία για τη διάσωση της οικονομίας της χώρας μας «δεν είναι απλώς θέμα κομματικής πειθαρχίας αλλά κάτι πολύ περισσότερο». Αναφέρθηκε ακόμα «στις θυσίες του ελληνικού λαού που πρέπει να πιάσουν τόπο» και κατέληξε ότι κατόπιν αυτών και στο άκουσμα της είδησης ότι καταψήφισε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (η οποία του είχε εκφράσει και προσωπικά τη διαφωνία της) «σας δηλώνω ότι από σήμερα δεν συμπεριλαμβάνεται η κ. Κατσέλη στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ».

Τη λύπη της για την απόφαση της διαγραφής της εξέφρασε η Λούκα Κατσέλη, τονίζοντας παράλληλα ότι ήταν και είναι ΠΑΣΟΚ.

Η δήλωση της κ. Κατσέλη
"Λυπάμαι γι αυτή την απόφαση. Από τη δική μου μεριά θέλω να δηλώσω ότι ήμουν και είμαι ΠΑΣΟΚ και έχω στηρίξει με όλες μου τις δυνάμεις την κυβέρνηση. Για μένα όμως θέματα αρχών και συνέπειας, ιδιαίτερα για ζητήματα που έχω προσωπικά χειριστεί και γνωρίζω, είναι αδιαπραγμάτευτα. Γι αυτό δεν μπορώ να συναινέσω στην αποδόμιση θεσμών που διασφαλίζουν εργασιακά δικαιώματα και είναι πυλώνες της δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους".

.