Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

'Άρχισαν τα όργανα' στα σχολεία της Αλεξανδρούπολης

Με το θερμόμετρο να έχει πέσει αισθητά και χώρίς θέρμανση αλλά και βιβλία καλούνται να κάνουν μάθημα οι 330 μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ





Με το θερμόμετρο να έχει πέσει αισθητά και χωρίς θέρμανση αλλά ούτε και βιβλία, καλούνται οι μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου να κάνουν μάθημα! 330 παιδιά αυτή τη στιγμή βρίσκονται "όμηροι" της κατάστασης που βιώνει όλη η χώρα.

Από τη μία η απεργία των τελωνειακών και από την άλλη η οικονομική κρίση έχουν αφήσει τους μικρούς μαθητές....παγωμένους!

Σύμφωνα με πληροφορίες από χτες 18 Οκτωβρίου το σχολείο δεν έχει πετρέλαιο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει θέρμανση για να ζεσταθούν 330 παιδιά!!. Βιβλία δεν υπάρχουν, πετρέλαιο δεν υπάρχει…..υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το σχολείο αν δεν τροφοδοτηθεί άμεσα με πετρέλαιο να κλείσει.

To πρόβλημα φυσικά δεν επικεντρώνεται μόνο στο 11ο δημοτικό, μιας και τα περισσότερα σχολεία της περιοχής αντιμετωπίζουν παρεμφερή προβλήματα.

Tελικά η παιδεία - το απόλυτα δωρεάν αγαθό - αποτελεί πολυτέλεια για την εποχή μας!

Εντωμεταξύ εχθές (18.10.2011) ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 11ου σχολείου είχε επαφή με τον κ. Δήμαρχο και τους Δημ. Συμβούλους οι οποίοι δεσμεύτηκαν για άμεση επίλυση του προβλήματος θέρμανσης του σχολείου. Το σχολείο πήρε κάποια χρήματα για την αγορά πετρελαίου (18-10-2011) ώστε να λειτουργήσει η θέρμανση του σχολείου για αρχή.

Λόγω απεργίας είναι αδύνατη η τροφοδοσία με πετρέλαιο στο σχολείο. Υπάρχει η διαβεβαίωση ότι με την λήξη της απεργίας το σχολείο θα τροφοδοτηθεί με πετρέλαιο και δεν θα υπάρξει συνέχεια στο πρόβλημα θέρμανσης.




Πηγή:  http://www.e-evros.gr/