Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Μαρσελίνιο,Εντιμάρ: «Να πάρουμε βαθμούς»

Αισιόδοξοι για την πορεία της Skoda Ξάνθης στο φετινό πρωτάθλημα, εμφανίστηκαν με δηλώσεις τους οι Μαρσελίνιο και Εντιμάρ

        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Το Βραζιλιάνικο «δίδυμο» στην αριστερή πλευρά της Ξάνθης, οι Μαρσελίνιο και Εντιμάρ, μίλησαν στο επίσημο σάιτ του συλλόγου και αναφέρθηκαν στη συνεργασία τους, στους στόχους τους, στα γκολ που έχουν πετύχει, αλλά και στα παιχνίδια που πέρασαν, αλλά και σε αυτά που ακολουθούν.
Τέσσερις βαθμοί μετά το τέλος των έξι πρώτων αγωνιστικών. Είστε ικανοποιημένοι από την βαθμολογική συγκομιδή μέχρι τώρα;
Μαρσελίνιο: «Νομίζω πως δείξαμε ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο στην μεγαλύτερη διάρκεια των παιχνιδιών κι αποδείξαμε πως έχουμε ομάδα για να κερδίσουμε αυτά τα παιχνίδια. Συνολικά δεν είμαι χαρούμενος με τους βαθμούς που έχουμε».
Εντιμάρ: «Πήραμε κάποιους βαθμούς αλλά είχαμε να αντιμετωπίσουμε και δύσκολους αντιπάλους. Παρά την ατυχία μας, νομίζω πως είμαστε σε καλό δρόμο».
Μαρσελίνιο τα τρία γκολ σου μέχρι στιγμής δεν έχουν συνδυαστεί και με κάποιο τρίποντο της SKODA ΞΑΝΘΗ. Σε προβληματίζει αυτό;
Μαρσελίνιο: «Όχι δεν το σκέφτομαι καθόλου αυτό. Και για μένα αλλά και για τους συμπαίκτες μου μόνο η νίκη μετράει. Τα ομαδικά αποτελέσματα σου δίνουν τους βαθμούς κι όχι τα ατομικά επιτεύγματα».
Εντιμάρ, Παρότι είσαι αριστερό μπακ σου αρέσει να προωθείσαι στα παιχνίδια.
Εντιμάρ: «Έχω μεγαλώσει στο σχολείο της Βραζιλίας όπου η επίθεση είναι η αρχή και το τέλος. Από εκεί έχω κρατήσει την επιθετική σκέψη στο παιχνίδι μου. Όταν όμως ήρθα στην Ευρώπη άλλαξα αμυντικά προς το καλύτερο αλλά φρόντισα να κρατήσω την επιθετική σκέψη της βραζιλιάνικης σχολής».
Πανηγύρισες έντονα το γκολ που πέτυχες στον Παναθηναϊκό και υπήρξε και μια σχετική αφιέρωση...
Εντιμάρ: «Ήταν ένα ιδιαίτερο γκολ για μένα. Το πρώτο μου στην Ελλάδα με την φανέλα της SKODA ΞΑΝΘΗ. Πιστεύω ότι θα με βοηθήσει και στην συνέχεια. Το είχα αφιερώσει στην γυναίκα μου η οποία βρισκόταν στο γήπεδο. Της είχα υποσχεθεί την αφιέρωση από την... Παρασκευή».
Μαρσελίνιο στα έξι πρώτα παιχνίδια η ομάδα έχει πετύχει 9 γκολ διαθέτοντας μία από τις καλύτερες επιθέσεις στο πρωτάθλημα...
Μαρσελίνιο: «Φέτος αλλάξαμε νοοτροπία και βλέπουμε ότι η ομάδα μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα επιθετικά. Προσωπικά πιστεύω πως είναι καλό αυτό. Θέαμα άλλωστε θέλει να δει και ο κόσμος».
Εντιμάρ αμυντικά όμως η ξανθιώτικη ομάδα έχει δεχθεί 11 γκολ τα οποία έχουν στοιχίσει και βαθμολογικά. Ποια είναι η εξήγησή σου γι’ αυτό;
Εντιμάρ: «Επιθετικά δείχνουμε δυνατοί στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Στην αμυντική λειτουργία νομίζω πως πρέπει να είμαστε περισσότερο αυτοσυγκεντρωμένοι. Αν παρατηρήσει κανείς τα γκολ που έχουμε δεχθεί, θα τα χαρακτηρίσει «εύκολα». Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε όμως για το καλύτερο».
Μαρσελίνιο ακολουθεί το παιχνίδι με τον Αστέρα. Η ξανθιώτικη ομάδα έχει και την παράδοση με το μέρος της μιας και δεν χάνει στην Τρίπολη…
Μαρσελίνιο: «Αγωνιστικά τα έχουμε πάει καλά μέχρι τώρα. Οφείλουμε να είμαστε το ίδιο δυνατοί σαν ομάδα και στην συνέχεια. Σεβόμαστε τον Αστέρα αλλά πρέπει κερδίσουμε. Η παράδοση μπορεί να είναι θετική για μας αλλά κάθε παιχνίδι έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες».
Μέχρι στιγμής έχουμε δει καλές εμφανίσεις σε αρκετά παιχνίδια με δυνατούς αντιπάλους, αλλά οι βαθμοί που έχουν έρθει δεν είναι αντιπροσωπευτικοί της εικόνας της ομάδας. Πιστεύετε πως ήρθε η ώρα και για βαθμούς;
Μαρσελίνιο: «Νομίζω πως στη συνέχεια του πρωταθλήματος θα έχουμε τις ευκαιρίες να πάρουμε βαθμούς».
Εντιμάρ: «Πρέπει να αναρριχηθούμε στην βαθμολογία και να πάρουμε και τους βαθμούς που έχουμε χάσει μέχρι στιγμής».
Παρότι ήσουν η τελευταία μεταγραφή – πλην του Μάρα – εν τούτοις έχεις ήδη 5 συμμετοχές στο αριστερό άκρο της άμυνας δείχνοντας πολλά από τα προσόντα σου. Εγκλιματίστηκες γρήγορα στην ομάδα…
Εντιμάρ: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος με ότι απαρτίζει την ομάδα. Και αναφορικά με τους ανθρώπους που έχω συναντήσει και συνεργάζομαι και με όλες τις άριστες εγκαταστάσεις που υπάρχουν. Αγωνιστικά προσπαθώ για το καλύτερο, παίρνω τις ευκαιρίες μου και θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος θα πετύχουμε τους στόχους μας».
Η γνώμη σας για το ελληνικό πρωτάθλημα ποια είναι;
Εντιμάρ: «Αγωνιστικά είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που δεν διαφέρει πολύ από τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά».
Δύο βραζιλιάνοι στην αριστερή πλευρά της SKODA ΞΑΝΘΗ. Η συνεργασία σας πως είναι μέχρι στιγμής;
Μαρσελίνιο: «Είναι σημαντικό ότι μιλάμε την ίδια γλώσσα και ότι χρησιμοποιούμε το ίδιο πόδι».
Εντιμάρ: «Αυτά που ανέφερε ο Μαρσελίνιο σίγουρα μετράνε στη προσωπική μας συνεργασία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι είναι ένα μέρος της συνολικής δουλειάς μιας ομάδας».
Εντιμάρ, τί σου αρέσει στο παιχνίδι του Μαρσελίνιο;
Εντιμάρ: «Είναι πολύ καλός με την μπάλα, με καταλαβαίνει μαζί και αντιλαμβάνεται το παιχνίδι διαφορετικά».
Μαρσελίνιο ποιο αγωνιστικό στοιχείο του Εντιμάρ νομίζεις ότι είναι καλύτερο;
Μαρσελίνιο: «Όταν βλέπει ότι μπορώ στο γήπεδο, μου δίνει την μπάλα. Μιλάμε την ίδια ποδοσφαιρική γλώσσα. Είναι πολύ επιθετικός παίκτης».

.