Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Εφέτης ενόχλησε με την ομιλία του τον Πεταλωτή

Κατά την διάρκεια των εγκαινίων του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας στο Αγρίνιο

ΤΙ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΕΝΤΟΝΑ Ο
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ;



Βολές κατά του πολιτικού συστήματος για την τραγική κοινωνικο-οικονομική κατάσταση της χώρας εξαπέλυσε μέσω της ομιλίας του, το περασμένο Σάββατο στην τελετή εγκαινίων του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας στο Αγρίνιο, ο πρόεδρός του Γεράσιμος Τσούνης.

«Δυστυχώς δεν μπορούμε να πανηγυρίσουμε για την ίδρυση του Εφετείου με όσα συμβαίνουν γύρω μας. Η Πολιτεία νομοθετεί κάτω από την έντονη πίεση των πιστωτών. Είναι δυσμενής η εθνική συγκυρία που βιώνουμε, ενώ είναι καταθλιπτικό το περιβάλλον για όλα ανεξαρτήτως τα κοινωνικά στρώματα και τις κοινωνικές ομάδες. Για τη Δικαιοσύνη η συγκυρία είναι πιο βασανιστική, διότι η τελευταία θα κληθεί να εφαρμόσει εργατικούς νόμους που έχουν παραχθεί σε εχθρικό περιβάλλον μειωμένης εθνικής κυριαρχίας, όπως συνηθίζεται να λέγεται από τα επίσημα χείλη της ελληνικής Πολιτείας» τόνισε.

Μίλησε ακόμη για μια κυβέρνηση που πολιτικά προΐσταται σε μια χώρα με μειωμένη εθνική κυριαρχία και επισήμανε ότι «δεν είναι δυνατόν να επιχειρείται οι δικαστικοί λειτουργοί να μπουν στο ταμείο του ΙΚΑ, ενώ ταυτόχρονα αυτό να μη συμβαίνει για τους βουλευτές».

Οι δηλώσεις του ενόχλησαν τους υφυπουργούς Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Γ. Πεταλωτή και Θάνο Μωραΐτη, που ήταν παρόντες. Ο κ. Πεταλωτής κάλεσε το δικαστικό σώμα να επιτελέσει το έργο του όπως το επιτάσσει το Σύνταγμα προς όφελος των πολιτών. Υπογράμμισε δε ότι ο προέδρος του Εφετείου Αγρινίου μίλησε πέρα από τα όρια της δικαιοδοσίας του και αναφέρθηκε σε ζητήματα, των οποίων την ευθύνη έχει η ελληνική Βουλή και τα εκλεγμένα από τους Ελληνες μέλη της.

.