Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Εκδήλωση στη μνήμη Φρίντγιοφ Νάνσεν στην Ακαδημία Αθηνών

Ημερίδα με θέμα το ανθρωπιστικό έργο του κατά την Ελληνική Προσφυγική Κρίση του 1922-1924 και την προσφορά του στους Έλληνες της Αν. Θράκης πραγματοποιείται το απόγευμα

    ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Ημερίδα με θέμα «Ο Φρίντγιοφ Νάνσεν και το ανθρωπιστικό έργο του κατά την Ελληνική Προσφυγική Κρίση του 1922-1924» πραγματοποιείται τη Δευτέρα ώρα 18.00 στην Ακαδημία Αθηνών (Πανεπιστημίου 28, Αθήνα).

Συμμετέχουν γνωστοί ιστορικοί και ακαδημαϊκοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Με τηv ευκαιρία της συμπλήρωσης 150 χρόνων από τη γέννηση του δρος Φρίvτγιoφ Νάvσεv (1861-1930), ύπατου αρμοστή για τους πρόσφυγες της Κoιvωvίας των Εθνών, το Κέντρο Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΠΑΔ) διοργανώνει, με τη συνεργασία της Νορβηγικής Πρεσβείας, του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών και του Γραφείου της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, εκδηλώσεις προς τιμήν ενός από τους μεγάλους ευεργέτες της Ελλάδας για την πολύτιμη αvθρωπιστική βοήθεια που προσέφερε σε παραπάνω από ένα εκατομμύριο Ελληνες πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, την Ανατολική Θράκη, τη Σμύρνη, την Κωνσταντινούπολη και τον Πόντο, τηv περίοδο 1922-1924.

.