Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Τα χάνουμε τα κορμιά πατριώτες: μοντέλα από την Ελλάδα μεταναστεύουν για δουλειά ακόμα και στα... Κατεχόμενα

Η κρίση κάνει τις ελληνίδες καλλονές της πασαρέλας να πηγαίνουν για δουλειές στην γειτονική Τουρκία όπου πληρώνουν καλύτερα, ατάκα και επιτόπου, ενώ κάποιες δεν έχουν αναστολές να πάνε και στην Κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Όπως αποκαλύπτει το Έθνος της Κυριακής τα ελληνικά μοντέλα αντιμετωπίζουν την αναδουλειά με διαβατήριο, καθώς είναι περιζήτητες στην Τουρκία αλλά και στα Κατεχόμενα.

Μία από αυτές η Ιωάννα Ντεντή φωτογραφίζεται στη γέρυρα του Γαλατά και εξομολογείται :''Η Τουρκία είναι σήμερα για το μόντελινγκ ό,τι ήταν η Ελλάδα πριν από δέκα χρόνια''.


Η 20χρονη Ντένια Αγαλιανού αποκαλύπτει πόσα περισσότερα ''βγάζει'' στην Κωνσταντινούπολη.
"Αποφάσισα να δουλέψω στην Κωνσταντινούπολη επειδή τα χρήματα ήταν τριπλάσια από ό,τι στην Ελλάδα. Αν π.χ. ένας "κατάλογος" δίνει σε κάποιο μοντέλο 250 ευρω, εκεί το ποσό ξεπερνάει τα 850 ευρώ. Σας αναφέρω τον μέσο όρο, γιατί πάντα το κασέ εξαρτάται από το μοντέλο, τον πελάτη κ.ά. Επίσης στην Τουρκία αυτήν τη στιγμή υπάρχουν πολλές δουλειές. Είναι πραγματικά μια κοντινή, συμφέρουσα αγορά, "γειτονάκια"», λέει η Κάτια Δέδε

Το μοντέλο Ανδρεανή Τσάφου βγάζει το μεροκάματο της στα Κατεχόμενα:''Στην Ελλάδα δεν δίνονται επαγγελματικές ευκαιρίες αυτή την εποχή. Αντίθετα εκεί γίνονται πολλές δουλειές. Αν και δούλεψα καλά, η αγορά της Τουρκίας δεν ικανοποίησε τους στόχους μου. Το θετικό ήταν ότι οι αμοιβές δίνονται αμέσως. Οι πληρωμές γίνονται σε δολάρια και κατά τη μετατροπή σε ευρώ διαπίστωσα ότι δεν με συμφέρει. Ομως αυτή την εποχή δεν απορρίπτω καμία δουλειά".



Πηγή:  http://www.newsit.gr/