Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Με πανό "Οχι στους Γερμανοτσολιάδες" έγινε η παρέλαση στην Κομοτηνή

Σηκώθηκε από την δημοτική παράταξη "Σπάρτακος" και παρέμεινε καθόλη την διάρκειά της
ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Το δικό της “ΟΧΙ” εξέφρασε η δημοτική παράταξη “Σπάρτακος” κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Κομοτηνή. Λίγα δευτερόλεπτα μετά την επίσημη έναρξη της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης τα μέλη του “Σπάρτακου” που ήδη είχαν λάβει τις κατάλληλες θέσεις ακριβώς απέναντι από την εξέδρα των επισήμων άνοιξαν πανό με το σύνθημα “ΟΧΙ – ΣΤΗΝ ΞΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ, ΣΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ” προκαλώντας εντύπωση στο ανυποψίαστο κοινό και κάνοντας μικρούς και μεγάλους να πλαισιώσουν την κίνησή τους!

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης το πανό ήταν εκεί και μαθητές, σύλλογοι και στρατός παρήλασαν μπροστά του ενώ πλήθος κόσμου πηγαινοερχόταν συνεχώς για να δει από κοντά τα μέλη του “Σπάρτακου” αλλά και να συμμετέχει στην πρωτοβουλία αυτή βοηθώντας τα μέλη της δημοτικής παράταξης να κρατήσουν το πανό! Στο τέλος της παρέλασης και κατά την αποχώρηση των επισήμων από την εξέδρα τα μέλη και οι φίλοι του “Σπάρτακου” παρατάχθηκαν στο δρόμο απαιτώντας να μην παρεμποδιστούν ώστε να παρελάσουν τελευταίοι, πράγμα που οι υπεύθυνοι του Αστυνομικού Τμήματος και της Ασφάλειας επέτρεψαν!

Καμία άκομψη διαμαρτυρία, γιουχάρισμα ή άλλες ακροαριστερές και ακροδεξιές παρεκτροπές δεν είχαμε στην Κομοτηνή πράγμα που δείχνει από μόνο του πως ο λαϊκός αγώνας δεν μπορεί παρά να είναι ανεξάρτητος, ακομμάτιστος και πάνω από όλα πολιτισμένος. Γιατί όταν στην έλλειψη πολιτισμού και στον κομματισμό από τους κρατούντες κάποιος απαντά με μεγαλύτερη έλλειψη πολιτισμού και επίσης κομματικά μόνο προς όφελος του πολίτη δεν λειτουργεί. Και ο “Σπάρτακος” στον ένα σχεδόν χρόνο της ύπαρξής του στα τοπικά πράγματα δείχνει πως όχι μόνο ξεχωριστές πρωτοβουλίες μπορεί να λαμβάνει αλλά και το σημαντικότερο να τις υλοποιεί αλλά και πως πλέον τυγχάνει κάθε μέρα και μεγαλύτερης αποδοχής από όλους τους πολίτες, κάθε κοινωνικού στρώματος και ηλικίας εξελισσόμενος σε λαϊκό κίνημα ευρείας αποδοχής κάτι που θα ζήλευαν ακόμη και τα κοινοβουλευτικά κόμματα της αριστεράς!


Πηγή:  http://rodopinews.gr/