Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Ξεπέρασε τους 100 αστυφύλακες το έλλειμμα στην Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης

Κατατέθηκε υπόμνημα διαμαρτυρίας και αιτημάτων στον υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Πεταλωτή από την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Την πλήρη κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων καθώς το έλλειμμα σε αστυφύλακες της Αστυνομικής Διεύθυνση Ροδόπης ξεπέρασε τους 100, ζητά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ροδόπης με υπόμνημα διαμαρτυρίας και αιτημάτων στον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Πεταλωτή.

Στο υπόμνημα ζητείται επίσης η αναδιοργάνωση, αναδιάρθρωση και καθορισμός νέου οργανοδιαγράμματος της Διεύθυνση σύμφωνα με τα νέα πληθυσμιακά στοιχεία και την εμφάνιση νέων μορφών εγκληματικότητας. Αντικατάσταση όλων των παλιών οχημάτων και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού (αλεξίσφαιρα γιλέκα, όπλα κ.λ.π.). Επίσπευση διαδικασιών για τη λειτουργία του τμήματος μεταγωγών - Δικαστηρίων, με εξεύρεση κατάλληλου χώρου που θα πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις και επάνδρωση αυτού με προσωπικό προερχόμενο από άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις (ως νεοϊδρυθείσα Υπηρεσία) προκειμένου να μην επέλθει περαιτέρω αφαίμαξη στις ήδη ελλειμματικές από άποψη προσωπικού υπηρεσίες της Α.Δ. Ροδόπης. Άμεση επίλυση των προβλημάτων λειτουργικότητας, υποδομών και υγιεινής που παρουσιάζονται στον Ε.Χ.Π.Α. Βέννας καθώς επηρεάζουν αρνητικά τις συνθήκες εργασίας των μελών μας αλλά και τις συνθήκες διαβίωσης των φιλοξενουμένων λαθρομεταναστών, της ασφαλούς φύλαξης αυτών. Αύξηση των οργανικών θέσεων στο τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και τοποθέτηση ικανού αριθμού αστυνομικών ώστε να επιτυγχάνεται η διάθεση ικανού αριθμού φρουρών στο Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών Βέννας, όπου σήμερα φυλάσσονται πλέον των 200 λαθρομεταναστών από μόλις πέντε αστυνομικούς, σε κτίριο που ουδόλως πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλείας που τίθενται από το Νόμο. Επίλυση του προβλήματος των κτιριακών αναγκών στις περιφερειακές υπηρεσίες με την κατασκευή νέων κτιρίων που θα πληρούν τους κανόνες ασφαλείας αστυνομικών κτιρίων (Α.Τ.Σαπών, Α.Τ. Φιλύρας και Αστυνομικών Σταθμών του Α.Τ.Π. Κομοτηνής). Ολοκλήρωση όλων των έργων του Τ.Δ.Α. Κομοτηνής (σκοπευτήριο, γυμναστήριο, Στίβος μάχης, αμφιθέατρο κ.λ.π.), έργα που έχουν σχέση με την ποιοτική αναβάθμιση της Εκπαίδευσης των Δοκίμων Αστυφυλάκων. Έγκριση κονδυλίων για την επισκευή - συντήρηση υπαρχόντων εγκαταστάσεων.

Επέκταση των ευεργετικών διατάξεων των παραμεθορίων περιοχών που ισχύουν για τους δημόσιους υπαλλήλους και στους αστυνομικούς προκειμένου να αρθεί η χρόνια αδικία που υφίστανται οι υπηρετούντες στην παραμεθόριο αστυνομικοί, σε σχέση με τους υπολοίπους δημοσίους υπαλλήλους. Εφαρμογή του άρθρου 48 του Ν.3528/07 και στους υπηρετούντες στις παραμεθόριες περιοχές αστυνομικούς που αφορά την δυνατότητα προσαύξησης ως τέσσερις εργάσιμες ημέρες της κανονικής άδειας. Ίδρυση και λειτουργία σκοπευτηρίου στην έδρα της Α.Δ. Ροδόπης, κατ’ εφαρμογή του Ν. 3169/2003.

Εξαίρεση του Αστυνομικού Μεγάρου της Α.Δ. Ροδόπης από τον πίνακα με «Χώρους Γραφείων Διαχείρισης ΚΕΔ» που θα μπορούν να πωληθούν σε ιδιώτες το 4ο τρίμηνο του 2011. Διασφάλιση της λειτουργίας των κρατητηρίων του Α.Τ. Κομοτηνής αυστηρά με τον προβλεπόμενο αριθμό κρατουμένων που δύνανται αυτά να φιλοξενούν (15 άτομα), καθόσον κατά καιρούς παρουσιάζεται το φαινόμενο φιλοξενίας κρατουμένων υπερδιπλάσιου της δυναμικότητάς τους αριθμού, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά η ασφάλεια φύλαξής τους δυσχεραίνοντας στο έπακρο το έργο των συναδέλφων μας αλλά και να επικρατούν ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων.

Καθορισμός οργανικών θέσεων στο τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής. Δημιουργία ολοήμερων παιδικών σταθμών και κέντρου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, για τα τέκνα των αστυνομικών, στην έδρα της Α.Δ. Ροδόπης.
.