Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Το αναλυτικό πρόγραμμα των σημερινών εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου στην Αλεξανδρούπολη

Από τις 7.30 το πρωί η ανάκρουση ύμνου και η έπαρση σημαίας, ενώ θα ακολουθήσουν δοξολογίες, καταθέσεις στεφάνων και παρελάσεις με την γνωστή παρουσία και των ρώσων πεζοναυτών
          ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Ώρα 07:30: Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης από την Φιλαρμονική του Δήμου – Εμβατήρια και θούριοι από τα μεγάφωνα της Δημαρχίας έως την έναρξη της παρέλασης.

Ώρα 08:00: Έπαρση σημαίας μπροστά στο χώρο της Μεραρχίας με τη στρατιωτική μουσική και τη συμμετοχή τμημάτων στρατού.

Ώρα 10:15: Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντων του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κ.κ. Άνθιμου και του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Ροστώφ κ.κ. Μερκούριου, εκπροσώπου του Πατριαρχείου Μόσχας. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά, φιλόλογο του 4ου Γενικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης.

Ώρα 11:15: Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της Δόμνας Βιζβύζη και κατάθεση στεφάνων από τoν Γενικό Γραμματέα Μακεδονίας – Θράκης του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, τον Πρέσβη της Ρώσικης Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, τους Βουλευτές, την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, τον Στρατηγό Δ/τή XII Μ.Π., τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, τον Δήμαρχο Σοσνόβυ-μπορ, από τον εκπρόσωπο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, την Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών, τις Εφεδροπολεμιστικές Οργανώσεις και από τον Ερυθρό Σταυρό.
Στεφάνι εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης θα καταθέσουν οι εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων.
Στο χώρο του μνημείου, μετά την εκκλησία, θα προσέλθουν οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες των σχολείων με τη φροντίδα καθηγητή Φυσικής Αγωγής.

Ώρα 12:00: Κοινή παρέλαση των αναπήρων πολέμου, μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, της σχολής Νοσοκόμων, του παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Αλεξανδρούπολης και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής στην κεντρική λεωφόρο της πόλης παρουσία των Αρχών (μπροστά στη στρατιωτική λέσχη).
Στην παρέλαση θα συμμετέχει ρώσικο πεζοπόρο άγημα του πολεμικού πλοίου της Ρωσίας «TSEZAR KUNIKOV».

Οι παρακάτω αρχές παρακαλούνται να φροντίσουν:
α) Η Ιερά Μητρόπολη για τις ιεροτελεστίες
β) Η XII ΜΠ για τις αποδόσεις τιμών, την παρέλαση, τη διάθεση στρατιωτικής μουσικής (ιερό ναό – μνημείο – παρέλαση)
γ) Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για την προετοιμασία των μεγαφώνων μπροστά στους χώρους του μνημείου και τη διάθεση της Φιλαρμονικής
δ) Η Αστυνομική Δ/νση για την τάξη

Τελετάρχες ορίζουμε τον κ. Γιώργο Χατζηγιάννη, υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και τους κ.κ. Κώστα Κυριαλάνη και Χρήστο Κυριαζίδη, υπαλλήλους του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

.