Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

Αποκάλυψη-σοκ για απίστευτη σπατάλη του υπουργείου Οικονομικών σε καιρό κρίσης σε ημέτερους στην Θράκη

Εγγραφο αποδεικνύει ότι την ώρα που περικόπτονται μισθοί και συντάξεις, πληρώνονται 108.000 ευρώ (αντί μόλις 45) για συνδρομή σε... περιοδικό των εφοριακών της Ξάνθης
          ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Έγγραφο σοκ με απίστευτη σπατάλη του υπουργείου Οικονομικών για την ενίσχυση συλλόγου εφοριακών της Θράκης ήρθε στο φως της δημοσιότητας, για να αποδείξει ότι ακόμα και αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που όλοι σφίγγουν το ζωνάρι, «λεφτά υπάρχουν» αλλά δεν πηγαίνουν όπου κι όπου.
Όπως αποκαλύπτεται, το ίδιο το υπουργείο που περικόπτει επιδόματα, μισθούς και συντάξεις, συνεχίζει κανονικά τον χορό των επιχορηγήσεων σε διάφορες συνδικαλιστικές ομάδες και οργανώσεις, παρά τις απειλές περί άδειων δημόσιων ταμείων και τη γενικότερη αφαίμαξη εισοδημάτων.

Ως τέτοιο παράδειγμα, λοιπόν, αναφέρεται η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να δοθούν τουλάχιστον 107.000 ευρώ ως συνδρομή στο περιοδικό «Φοροτεχνική και Θρακική Προσέγγιση» μόνο για τα δύο τρίμηνα του 2010 (άρα να υποθέσουμε ότι δόθηκαν και άλλα 107.000 για τους υπόλοιπους μήνες, σύμφωνα με την επισήμανση του «Έθνους» που αν και χαρακτηρίζεται ως φιλοκυβερνητική εφημερίδα, έφερε στο φως της δημοσιότητα το θέμα).

Τι είναι αυτό το περιοδικό που πληρώνει το υπουργείο Οικονομικών εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τον χρόνο αλλά αγνοούμε οι περισσότεροι Θρακιώτες; Όπως αναφέρεται, πρόκειται για μία μηνιαία έκδοση των εφοριακών της Ξάνθης που βγήκε το 1994 με στόχο να «προσεγγιστούν οι συνάδελφοι εφοριακοί και οι φορολογούμενοι για την καταγραφή της πολυδαίδαλης φορολογικής νομοθεσίας».

Εως εδώ καλά, όμως πιο κάτω ο εκδότης του περιοδικού δείχνει τις προθέσεις του, καθώς σημειώνει ότι «η προσέγγιση σας κάνει να προσεγγίζετε τον κρατικό κορβανά με αγάπη...». Μόνο που απ' ό,τι αποδείχθηκε, και ο... κρατικός κορβανάς προσέγγισε τους θρακιώτες εφοριακούς με αγάπη και τους αντάμειψε με 53.691 ευρώ ανά τρίμηνο, όταν η ετήσια συνδρομή του περιοδικού είναι μόλις 45 ευρώ, κάτι που μάλλον θα πρέπει να μας οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι... οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών διαβάζουν μανιωδώς τα 4.500 τεύχη του περιοδικού που αντιστοιχούν σ΄ αυτά τα χρήματα (λέμε τώρα).

Οι εφοριακοί όμως φαίνεται ότι είναι οι αγαπημένοι του υπουργείου, καθώς, με απόφαση του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά, τον Δεκέμβριο του 2010 δόθηκε (και) στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ ως επιχορήγηση ! Επίσης, με άλλη απόφαση δόθηκαν σε ιδιωτική εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων 24.600€ για την «εκπόνηση μελέτης αξιολόγησης για την αναδιοργάνωση του υπ. Οικονομικών», ενώ δόθηκαν μερικές χιλιάδες ευρώ σε άλλη εταιρεία για μελέτη αποκρατικοποιήσεων. Τόσο λαμπρά, τόσο καλά, τόσο ανθηρά.

Όπως αναφέρει το «Έθνος», από όλα αυτά αποδεικνύεται ότι παρά την κρίση, ακόμα και η νυν κυβέρνηση βρίσκει τρόπους να δώσει εκατομμύρια ευρώ των ελλήνων φορολογουμένων σε συνδικαλιστές ή οικείες επαγγελματικές ομάδες, αλλά και να πληρώσει ιδιωτικές εταιρείες για διάφορες μελέτες ή έργα που θα μπορούσαν να εκπονήσουν οι υπηρεσίες του Δημοσίου ή οι ειδικοί επιστήμονες και συνεργάτες των υπουργών...