Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Επιστολή της ΑΔΕΔΥ στους βουλευτές για το επίδομα παραμεθορίου

Το θέμα της περικοπής του με βάση το νέο μισθολόγιο επισημαίνει με επιστολή του προς τους βουλευτές της Θράκης το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης

        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Το θέμα της περικοπής του επιδόματος παραμεθορίου με βάση το νέο μισθολόγιο, που αναδείχτηκε από το XanthiPress.gr, επισημαίνει με επιστολή του προς τους βουλευτές της Θράκης το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης.
Όπως είναι γνωστό, το όριο των 20 χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Βουλγαρία που προβλέπει το Σχέδιο Νόμου, αφήνει έξω από το επίδομα τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στην Ξάνθη ενώ δημιουργεί παρόμοια προβλήματα σε όλους τους Νομούς της Θράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του XanthiPress.gr, το ζήτημα έχει συζητηθεί σε κυβερνητικό επίπεδο, μόλις έγινε αντιληπτή η συγκεκριμένη διάταξη και ασκούνται πιέσεις για να αφαιρεθεί η συγκεκριμένη διατύπωση.

Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει, στην επιστολή προς τους βουλευτές της Θράκης:

Σύμφωνα με τους Νόμους 287/1976 (άρθρο 1 ), Ν. 2470/1997 (άρθρο 8 παρ. 5), Ν. 3205/2003 (άρθρο 8 παρ. 4) χορηγείται σε δημοσίους υπαλλήλους των παραμεθορίων και προβληματικών περιοχών ειδικό επίδομα για τους υπηρετούντες σε αυτές τις περιοχές.
Με τον νέο σχέδιο νόμου « Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015 » στο άρθρο 15 παράγραφος 2 αναφέρεται ότι το παρόν επίδομα θα χορηγείται μόνο σε υπαλλήλους που υπηρετούν σε απόσταση μέχρι 20 χιλιόμετρα από τα χερσαία σύνορα της χώρας.Δυστυχώς εμείς βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να είμαστε σε περιοχή που η Ελληνική Κυβέρνηση ναι μεν έχει ονομάσει προβληματική και παραμεθόρια, αλλά παρόλα αυτά δεν μας χορηγεί το επίδομα παραμεθόριων περιοχών.
Έτσι παρότι υπηρετούμε σε αυτήν την ακριτική και δύσκολη περιοχή, η Κυβέρνηση μας εξαιρεί από το εν λόγω επίδομα, βάζοντας όρια χιλιομέτρων. Εξάλλου η συντριπτική πλειοψηφία, αν όχι το σύνολο των υπαλλήλων του νομού μας υπηρετεί στην πόλη της Ξάνθης, ως εκ τούτου εξαιρείται του επιδόματος βάση των χιλιομετρικών ορίων που θέτονται στο εν λόγω σχέδιο νόμου. Έτσι ζητάμε με δική σας παρέμβαση το επίδομα να δοθεί σε όλες τις παραμεθόριες και προβληματικές περιοχές της Θράκης χωρίς να υπάρχει το χιλιομετρικό όριο, όπως άλλωστε ίσχυε μέχρι τώρα.