Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Αθώος ο Πανθρακικός, υποβιβασμός για Διαγόρα - Παναχαϊκή και σοκ με τιμωρία - μαμούθ στον Κούγια!!!

Η ομάδα της Κομοτηνής και οι παράγοντές της αθωώθηκαν, όπως αναφέραμε νωρίτερα, αλλά σε άλλους έπεσε βαρύς ο πέλεκυς της πειθαρχικής επιτροπής της Football League

    ΟΛΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της πειθαρχικής επιτροπής της Football League σε Παναχαϊκή, Διαγόρα και Αλέξη Κούγια! Οι Αχαιοί και οι Ροδίτες υποβιβάστηκαν στην Football League 2 κι ο Κούγιας μένει εκτός ποδοσφαίρου για πέντε χρόνια!

Παράλληλα, σχεδόν όλοι οι παίκτες και η διοίκηση του Διαγόρα τέθηκαν εκτός ποδοσφαίρου, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή σε «στημένα» παιχνίδια! Ολες οι ποινές είναι εφέσιμες.

Οπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ - FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ η Παναχαϊκή υποβιβάζεται «στην αμέσως κατώτερη κατηγορία από αυτήν που αγωνίστηκε κατά την διανυομένη αγωνιστική περίοδο» και της επιβλήθηκε «η χρηματική ποινή των 300.000 ευρώ και κατά τα ¾ αυτής η χρηματική ποινή των 225.000 ευρώ».


Αναλυτικά οι αποφάσεις της πειθαρχικής επιτροπής

ΠΑΕ Παναχαϊκή: Χρηματική ποινή των 300.000 ευρώ και κατά τα ¾ αυτής η χρηματική ποινή των 225.000 ευρώ, 2) Ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία από αυτήν που αγωνίστηκε κατά την διανυομένη αγωνιστική περίοδο.

Αλέξης Κούγιας (πρόεδρος Παναχαϊκής): Χρηματική ποινή των είκοσι τεσσάρων χιλιάδων (24.000) ευρώ και κατά τα ¾ αυτής η χρηματική ποινή των δέκα έξι χιλιάδων (16.000) ευρώ. 2) Ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως από αυτόν οποιασδήποτε δραστηριότητος που έχει σχέση με το ποδόσφαιρο για πέντε (5) χρόνια 3) Ποινή απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) χρόνια .

Πέτρος Σταθάκης (πρώην γενικός αρχηγός Παναχαϊκής): Χρηματική ποινή των είκοσι μίας χιλιάδων (21.000) ευρώ και κατά τα ¾ αυτής η χρηματική ποινή των δέκα τεσσάρων χιλιάδων (14.000) ευρώ 2) Ποινή της απαγορεύσεως εκτελέσεως από αυτόν οποιασδήποτε δραστηριότητος που έχει σχέση με το ποδόσφαιρο για επτά (7) χρόνια 3) Ποινή της απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) χρόνια .

Μανόλης Κουβαράς (γενικός αρχηγός Χερσονήσου): Χρηματική ποινή των είκοσι μίας χιλιάδων (21.000) ευρώ και κατά τα ¾ αυτής η χρηματική ποινή των δέκα τεσσάρων χιλιάδων (14.000) ευρώ 2) Ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως από αυτόν οποιασδήποτε δραστηριότητος που έχει σχέση με το ποδόσφαιρο για επτά (7) χρόνια 3) Ποινή απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) χρόνια».

ΠΑΕ Διαγόρας: Χρηματική ποινή τριακοσίων χιλιάδων (300.000) ευρώ και κατά τα ¾ αυτής είκοσι τέσσερις διακόσια είκοσι πέντε (225.000) χιλιάδες ευρώ και ii) ποινή υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία.

Δ. Λερογιάννης (πρόεδρος Διαγόρα): i) Χρηματική ποινή τριάντα δύο χιλιάδων ευρώ (32.000) και κατά τα ¾ αυτής χρηματική ποινή είκοσι τέσσερις χιλιάδες (24.000) ευρώ ii) ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για επτά (7) χρόνια και iii) ποινή απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για τρία(3) χρόνια.

Κ. Χρυσοχοΐδης (Σύμβουλος ΠΑΕ Διαγόρα): i) Χρηματική ποινή τριάντα δύο χιλιάδων ευρώ (32.000) και κατά τα ¾ αυτής χρηματική ποινή είκοσι τέσσερις χιλιάδες (24.000) ευρώ ii) ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για επτά (7) χρόνια και iii) ποινή απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για τρία(3) χρόνια.

Γ. Πουλόπουλος (παίκτης Διαγόρα): i) Χρηματική ποινή είκοσι τέσσερις χιλιάδες ευρώ (24.000) και κατά τα ¾ αυτής χρηματική ποινή δεκαέξι χιλιάδες (16.000) ευρώ ii) ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για τρία (3) χρόνια και iii) ποινή απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για τρία(3) χρόνια.

Γ. Σέγγος (διαιτητής): i) Χρηματική ποινή είκοσι τέσσερις χιλιάδες ευρώ (24.000) και κατά τα ¾ αυτής χρηματική ποινή δεκαέξι χιλιάδες (16.000) ευρώ ii) ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για τρία (3) χρόνια και iii) ποινή απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για τρία (3) χρόνια.

Π. Ρουτζιέρης (προπονητής Διαγόρα): i) Χρηματική ποινή είκοσι τέσσερις χιλιάδες ευρώ (24.000) και κατά τα ¾ αυτής χρηματική ποινή δεκαέξι χιλιάδες (16.000) ευρώ ii) ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για τρία (3) χρόνια και iii) ποινή απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για τρία (3) χρόνια(πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ).


Εξάλλου η Πειθαρχική Επιτροπή πήρε και τις παρακάτω αποφάσεις

Απήλλαξε την ΠΑΕ Παναχαϊκή 2005 και τον Α. Κούγια (πρόεδρος) από τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις για την πλαστογραφία.

Επέβαλε στον Α. Χριστακόπουλο τις πειθαρχικές ποινές: α. απαγόρευση εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για χρονική περίοδο τριών(3) ετών και β. του χρηματικού προστίμου των τριάντα δύο χιλιάδων (32.000) ευρώ (πλαστογραφία δημοσίου εγγράφου).

Απήλλαξε την ΠΑΕ Ιωνικός, την ΠΑΕ Πανθρακικός και τους Κ. Χαραλαμπίδη (Πρόεδρος), Χ. Κανελλάκη (Μεγαλομέτοχος και Ιδιοκτήτης), Θ. Σαββάκη (Μεγαλομέτοχος και Ιδιοκτήτης), Δ. Τζελέπη (Πρόεδρος) από τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις (πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ).

Απήλλαξε την ΠΑΕ Δόξα Δράμας και τον Α. Σάμιο (Πρόεδρος και Μεγαλομέτοχος) από τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις (πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ).

Απήλλαξε το ΤΑΠ Αετός Σκύδρας, το ΤΑΠ Δόξα Κρανούλας και τους Ι. Ναυρινιάδ (Πρόεδρος), Γ. Τυριακίδης (Προπονητής), Μ. Κάσση (Πρόεδρος) από τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις (πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ).

Απήλλαξε τους Α. Θάνο (Ποδοσφαιριστής ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ) και Κ. Ηλιόπουλο (Ποδοσφαιριστής ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ) από τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις (πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ).

.