Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Αυτός είναι ο Θρακιώτης που πρότεινε την αγορά του Παναθηναϊκού

Ο βίος και η πολιτεία του Γιώργου Γεωργίου της Scrap Thrakis που κυκλοφορούσε στην Ξάνθη με Ferrari και μετέφερε την πρόταση αραβικών συμφερόντων
         ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ


Ιδιαίτερα γνωστός στην Θράκη και τους Θρακιώτες είναι ο Γιώργος Γεωργίου, που αποτελεί τον κομιστή της δεύτερης πρότασης που έγινε για εξαγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από αραβικά συμφέροντα. Βλέπετε, ο κύριος με το κοστούμι που εμφανίστηκε στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και παρέδωσε στα χέρια του προέδρου της ομάδας Δημήτρη Γόντικα τον εμπιστευτικό φάκελο με την πρόταση της «Arboris Capital» είχε εταιρεία ανακύκλωσης στην Ξάνθη, την, η οποία έκλεισε το 2008.


Ο 37χρονος Γεώργιος Γεωργίου είναι ο επιχειρηματίας που επί χρόνια δραστηριοποιούνταν στο γεωγραφικό μας διαμέρισμα, ασχολούμενος με το εμπόριο μετάλλων, ήταν δε επικεφαλής της εταιρείας «Scrap Thrakis (Αφοι Γεωργίου ΑΕ)», μιας εταιρείας που προσέφερε πολλές θέσεις εργασίας και στις καλές της εποχές πολύ ενίσχυσε την τοπική αγορά. Ο Γιώργος Γεωργίου είναι επίσης μέτοχος κατά περίπου 25% στο τηλεοπτικό κανάλι «Εγνατία», ενώ τα παλιά καλά χρόνια κυκλοφορούσε στην Ξάνθη με Ferrari.

Κάποια στιγμή υπέστη μεγάλη ζημιά, και περιουσιακή και ηθική, όπως λέει ο ίδιος, όταν «καταχρηστικά η Τράπεζα Αττικής προχώρησε κακώς σε μία διαταγή πληρωμής τεράστιου ποσού». Το θέμα είναι στα δικαστήρια, η εταιρεία έχει δημιουργήσει και χρέη προς το Δημόσιο, ωστόσο ο Γεωργίου έχει υποβάλει αίτηση αναδιοργάνωσής της και είναι αισιόδοξος ότι θα επαναλειτουργήσει, καθώς υποστηρίζει επιπροσθέτως ότι έχει γίνει παραποίηση στοιχείων και έτσι όχι μόνο θα δικαιωθεί αλλά και θα αποζημιωθεί.

Κάπως έτσι η «Scrap Thrakis» έκλεισε, ο Γεωργίου όμως, παρά τις δικαστικές παρενέργειες που έπονται τέτοιων συμβάντων, συνέχισε να εργάζεται στο συγκεκριμένο τομέα, αξιοποιώντας επιχειρήσεις και συνδέσμους που χρησιμοποιούσε την περίοδο της παντοκρατορίας του στην Θράκη στο χώρο των αραβικών χωρών, με αποτέλεσμα αυτήν την ώρα να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις της επόμενης ημέρας στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

«Γνωρίζω την εταιρεία που είναι γνώστης στη Μέση Ανατολή, αλλά δεν είμαι υπάλληλός της» ξεκαθαρίζει στα «Νέα» ο κομιστής της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στον Παναθηναϊκό. Η πρόταση αυτή πάντως εξετάζεται σοβαρά από την πλευρά Βαρδινογιάννη και τους λοιπούς μετόχους, όπως όμως και εκείνη που έφερε ο καβαλιώτης Γιώργος Τσάκας από τον περίφημο πρίγκιπα, η οποία επίσης θεωρείται πλέον εξαιρετικά σοβαρή και δεν αποκλείεται να φέρει στην Ελλάδα το μέλος του βασιλικού οίκου των Σαούντ στο επόμενο παιχνίδι του Παναθηναϊκού για το πρωτάθλημα που ως γνωστόν είναι αυτό με την Skoda στην Ξάνθη την μεθεπόμενη Κυριακή...

 
Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/i