Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

500 νέες θέσεις στην Εταιρεία Παροχής Αερίου Αν. Μακεδονίας - Θράκης

Θα λειτουργήσει εντός του 2012 και ο αρμόσιος υφυπουργός εκτιμά ότι τόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Περισσότερες από 1.500 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργήσουν τρεις νέες Εταιρείες Παροχής Αερίου που θα λειτουργήσουν εντός του 2012 σε Στερεά Ελλάδα - Εύβοια, Κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία - Θράκη.

Η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ πρόκειται να προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη των διαγωνισμών για τις τρεις νέες ΕΠΑ, φιλοδοξώντας στην πραγματοποίηση επενδύσεων ύψους 156 εκατ. ευρώ, ενώ η κατασκευή των δικτύων και η λιανική πώληση του φυσικού αερίου θα δημιουργήσει σταδιακά έως και 5.000 νέες θέσεις εργασίας, κυρίως από τις οικείες περιφέρειες.

Μιλώντας στην "Εργασία" ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, χαρακτήρισε το 2012 ως "χρονιά - ορόσημο" για τη διείσδυση του φυσικού αερίου σε ευρύτερες περιοχές της Ελλάδας, ενώ τόνισε πως η διαγωνιστική διαδικασία και για τις τρεις νέες Εταιρείες Παροχής Αερίου αναμένεται να ξεκινήσει έως το τέλος του 2011, ώστε η ίδρυσή τους να έχει επιτευχθεί μέσα στο τρίτο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς.

"Σε πρώτο στάδιο θα γίνει η διεθνής πρόσκληση για την προεπιλογή των ενδιαφερόμενων και θα ακολουθήσει το στάδιο των προσφορών. Οι ιδιώτες επενδυτές θα αποκτήσουν μερίδιο τουλάχιστον 35% και το μάνατζμεντ, ενώ η ΔΕΠΑ θα διατηρεί πλειοψηφικό ποσοστό. Το επενδυτικό πρόγραμμα των τριών νέων ΕΠΑ θα ενισχυθεί με Κοινοτικούς πόρους ύψους 42,6 εκατομμυρίων και θα φθάσει στα 200 εκατ. ευρώ συμβάλλοντας ουσιαστικά και στην οικονομική ανάπτυξη των Περιφερειών της χώρας. Επιπλέον, πάνω από 1.800.000 κάτοικοι θα αποκτήσουν πρόσβαση σε φθηνό καύσιμο".

Η καθεμία ΕΠΑ -σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη- θα απασχολεί περίπου 500 εργαζόμενους σε μόνιμη βάση, ενώ περίπου 5.000 άτομα (υπαλληλικό προσωπικό, ανειδίκευτοι εργάτες, τεχνίτες, μηχανικοί, εμπορία εξοπλισμού) θα εργαστούν σε όλο το χρονικό διάστημα ίδρυσης και λειτουργίας τους.

 
Πηγή:  http://www.ethnos.gr/