Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Στην Αθήνα ο Φ. Καραλίδης για το θέμα της κοινωφελούς εργασίας

Σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας με τον υπουργό Γιώργο Κουτρουμάνη είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης με αφορμή την έναρξη του προγράμματος από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας με τον Υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη είχε στην Αθήνα ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η έναρξη του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. καθώς και η ενεργοποίηση των τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ)


Ξεκινά η Κοινωφελής Εργασία

Σε ότι αφορά στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, οι διαβεβαιώσεις του Υπουργείου αναφέρουν ότι η προκήρυξη του Προγράμματος θα γίνει μέσα στο Δεκέμβριο με την επιλογή να γίνεται από το ΑΣΕΠ και από επιτροπή στην οποία προεδρεύει Δικαστικός από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Την υλοποίηση θα κάνει – στο μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος για την Ξάνθη – το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ

Οι προσλήψεις δεν αναμένονται πριν από το Φεβρουάριο-Μάρτιο, σύμφωνα με την εκτίμηση του Φώτη Καραλίδη, ενώ η ηγεσία του Υπουργείου φαίνεται ότι κάνει αποδεκτό το αίτημα για αύξηση των ατόμων που θα συμμετάσχουν, σε αριθμό άνω των 1.500 που αναφέρει η αρχική κατανομή, προκειμένου να προστεθούν και άλλες επιστημονικές ειδικότητες όπως Δικηγόροι, Μηχανικοί, Μηχανικοί Περιβάλλοντος.


«Ανοίγουν» και τα ΤΟΠΣΑ

Θα δίνεται η δυνατότητα σε τοπικές επιχειρήσεις να ενατχθούν στο καθεστώς των Τοπικών Συμφώνων ενώ από την επίσκεψη Καραλίδη, έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις που ότι στις πρωτοβουλίες αυτές θα μπορούν να ενταχθούν οι Αναπτυξιακές Εταιρίες και η Περιφέρεια καθώς επίσης και η συνέχιση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων που συμμετάσχουν, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/