Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ξεκινά αυτήν την ώρα απεργία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Κανονικά θα ανανεώνει
την ύλη του το ThrakiLive

                  ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑΤΙ



Από αυτήν την στιγμή και για 24 ώρες δεν θα έχει ειδήσεις και ενημερωτικές ή οποιουδήποτε άλλου είδους εκπομπές σε κανάλια και ραδιόφωνα, ενώ αύριο δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες.

Ο λόγος είναι ότι διεξάγεται 24ωρη απεργία όλων των εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης, ένα 24ωρο πριν την γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Τα ΜΜΕ αποφάσισαν να απεργήσουν νωρίτερα για να μην σιγήσουν στις απεργίες των υπολοίπων εργαζομένων. Ωστόσο κάποια (πολλά) sites δεν απεργούν σήμερα, όπως δεν απήργησαν και όλες τις προηγούμενες φορές.

Εμείς ως blog φροντίζαμε παραδοσιακά να σιωπούμε τις ημέρες της απεργίας των ΜΜΕ τιμώντας τους δημοσιογράφους και τους λοιπούς εργαζόμενους στην ενημέρωση. Ωστόσο διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι παρόλο που αυτό δεν τηρήθηκε από κορυφαία ειδησεογραφικά sites σε προηγούμενες κινητοποιήσεις, δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τους απεργούς.

Κατά συνέπεια, αφού δεν σέβονται και δεν προστατεύουν οι ίδιοι τους αγώνες τους, δεν έχουμε κανέναν λόγο να συμμετάσχουμε και εμείς που άλλωστε ούτε επαγγελματίες είμαστε, ούτε έσοδα προσδοκούμε από την ενασχόλιση με αυτό το blog. Παρέα είμαστε, κέφι κάνουμε. Και το κέφι δεν θα απεργεί πλέον ποτέ...

.