Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Πληρώνουν για να δουλεύουν οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ξάνθη…

Πολλοί φτάνουν στο σημείο να παραλαμβάνουν ακόμη και αρνητικά εκκαθαριστικά και να καλούνται να πληρώσουν τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζονται

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Το γεγονός πως πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι στην Ξάνθη φτάνουν στο σημείο να παραλαμβάνουν ακόμη και αρνητικά εκκαθαριστικά και να καλούνται να πληρώσουν τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζονται επισήμανε ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κος Χαράλαμπος Ευστρατίου, ο οποίος ανέφερε πως με τις τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι στην περιοχή οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν 50 και 100 ευρώ στις υπηρεσίες.

«Υπάρχουν συνάδελφοι μου οι οποίοι χρωστάνε στο δημόσιο 50 ή 100 ευρώ γιατί συμμετείχαν σε απεργίες, οι μισθοί ήδη είχαν δεχθεί τρομερές περικοπές με αποτέλεσμα να έρχονται στα χέρια τους ακόμη και αρνητικά εκκαθαριστικά» επισημαίνει ο κος Ευστρατίου, ο οποίος συμπληρώνει πως «το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει σε απόγνωση πολλούς από τους συναδέλφους μας».
Το πρώτο κύμα εφεδρειών χτύπησε ήδη και στην Ξάνθη, με πολλές υπηρεσίες να καλούνται να «βγάλουν τα κάστανα» από τη φωτιά, καθώς ή αποδυναμώνονται πλήρως ή καλούνται να βγάλουν στην εφεδρεία προσωπικό τη στιγμή που οι ίδιες δεν διαθέτουν τον απαραίτητο αριθμό υπαλλήλων για να λειτουργήσουν. «Υπάρχουν υπηρεσίες που τις βγάζουμε σε εφεδρεία ενώ χρειάζονται προσωπικό και άλλες που ενώ έχουν προσωπικό δεν τις πειράζουμε καθόλου» υπογραμμίζει ο κος Ευστρατίου, ξεκαθαρίζοντας πως από τη μεριά τους οι εργαζόμενοι καλούνται να δεχθούν τις επιπτώσεις ενός μέτρου που έχει «φτιαχτεί στο πόδι».
 
 
Πηγή:  http://www.thrakitoday.com/