Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Συνεδρίασε στην Αλεξανδρούπολη το Συντονιστικό για καιρικά φαινόμενα

Το τοπικό όργανο εξέτασε τα σενάρια και τις πιθανές αντιδράσεις σε περιπτώσεις χιονοπτώσεων, παγετού και πλημμυρών

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Αλεξανδρούπολης την Τρίτη 29 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με κύριο θέμα την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ενόψει ακραίων καιρικών φαινομένων όπως χιονοπτώσεων, παγετού και πλημμυρών.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη, παρουσία των Αντιδημάρχων Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας και Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Αντώνη Βαμβακερού και κ. Χρήστου Γερακόπουλου αντίστοιχα, προέδρων τοπικών κοινοτήτων, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, εθελοντικών οργανώσεων, του στρατού, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, του λιμενικού και υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου και της περιφερειακής ενότητας.

Το σύνολο των συμμετεχόντων συμφώνησε πως πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα και εγρήγορση για τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα που αναμένονται εντός Δεκεμβρίου και έπειτα, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την έγκαιρη και την αποτελεσματικότερη επίλυση των πιθανών προβλημάτων που θα δημιουργηθούν εξαιτίας αυτών.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους «να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος και να δώσουν όλοι τον καλύτερο εαυτό τους στην αντιμετώπιση των φαινομένων που πλήττουν παραδοσιακά τέτοια εποχή το νομό μας», σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «σε τέτοιες περιπτώσεις το ζητούμενο είναι η πρόληψη και όχι η καταστολή». Επίσης εξήρε το έργο των εθελοντών και προέτρεψε όλους τους συμμετέχοντες να υιοθετήσουν το πνεύμα του εθελοντισμού και να συνδράμουν ενεργά.

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης επεσήμανε ότι, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα, όλα θα λειτουργήσουν στο προβλεπόμενο πλαίσιο και ότι ο Δήμος θα είναι απόλυτα έτοιμος για την αντιμετώπιση χιονοπτώσεων, παγετού και πλημμυρών.

.