Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Πως βρέθηκε εκτός κυβέρνησης ο δραμινός Χρήστος Αηδόνης

Είναι ο μόνος υφυπουργός που αποκεφαλίστηκε προκειμένου να μπει στην θέση του ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος από τη ΝΔ

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Ο ψυχίατρος κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος, είναι το νέο πρόσωπο στο υπουργείο Υγείας. Υπουργός παραμένει ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος και υφυπουργοί οι κ.κ. Μιχάλης Τιμοσίδης και Μάρκος Μπόλαρης. Δεν συμμετέχει ο κ. Χρήστος Αηδόνης, ο οποίος είχε αρμοδιότητα τη διατροφή και την άθληση.

Ο κ. Βαρτζόπουλος έχει διατελέσει πρόεδρος της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), στην κυβέρνηση της ΝΔ. Διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και το 2009 είχε αναλάβει συντονιστής της επιτροπής Οικονομικών Θεμάτων και Προμηθειών του υπουργείου Υγείας.

Ανήκει στο σκληρό πυρήνα του κ. Σαμαρά και έχει δραστηριοποιηθεί πολιτικά στο νομό Θεσσαλονίκης και γενικότερα στη Μακεδονία, ενώ αυτήν την περίοδο είναι πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης (διάδοχος του Κομοτηναίου Βάκη Φραντζή).

Η καραμπόλα έγινε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, μόλις 25 λεπτά πριν την ορκωμοσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παπαδήμος ζήτησε από τον Λοβέρδο να του υποδείξει έναν από τους τρεις υφυπουργούς του για αντικατάσταση. Ο Λοβέρδος απάντησε ότι η δουλειά που κάνει είναι ομαδική και θα τους ήθελε όλους. Μετά κλήθηκε ο Παπανδρέου και τελικά αποφασίστηκε να καταρομηθεί ο Αηδόνης αφενός επειδή ούτως ή άλλως είναι κοντά στον σκληρό πυρήνα του Παπανδρέου (η σύζυγός του είναι άλλωστε η γραμματέας του) οπότε θα υπήρχε λιγότερη γκρίνια, αφετέρου είναι το χαρτοφυλάκιο που δεν έχει άμεση σχέση με τρόικα και λοιπά δύσκολα θέματα, άρα μπορούσε να αλλάξει.

Έτσι ο δραμινός έμεινε στην απέξω και παρέμειναν ο καβαλιώτης και ο σερραίος...

.