Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Ισόπαλη η Εθνική Ομάδα στο φιλικό με τη Ρωσία

Ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ του Τοροσίδη που αγωνίστηκε ως βασικός αλλά και άλλα δύο για την Ελλάδα, που πάντως έδειξε καλό αγωνιστικό πρόσωπο ενόψει Euro

     ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟ ΑΓΩΝΑ

Ελλάδα και Ρωσία αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στο πρώτο φιλικό τεστ της Εθνική μας εν όψει των τελικών του Euro 2012.

Με τους δυο αντίπαλους να έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας, το παιχνίδι ήταν μιας πρώτης τάξεις ευκαιρία για αμφότερους τους προπονητές να βάλουν σε λειτουργία τα κύρια πλάνα. Έτσι αν και φιλικό, οι 11αδες που ξεκίνησαν στο 90λεπτο δεν είχαν μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα επίσημα ματς των δυο ομάδων.

Παρόλα αυτά, οι διεθνείς μας κάθε άλλο παρά συγκεντρωμένοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, καθώς πριν καν συμπληρωθούν δυο λεπτά οι Ρώσοι είχαν καταφέρει να ανοίξουν το σκορ με τον Σιρόκοφ, εκμεταλλευόμενοι πολλαπλά λάθη στην άμυνα της Εθνικής.

Το γρήγορο γκολ επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να κυριαρχήσουν στο πρώτο μισάωρο. Σταδιακά, όμως, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα άρχισε να βρίσκει δειλά-δειλά τα πατήματά του και ξεκίνησε να δημιουργεί φάσεις. Το αποτέλεσμα ήταν να στείλουμε τρεις φορές τη μπάλα στα δίχτυα με τους Σαμαρά (στο 17'), Σαλπιγγίδη (35') και Τοροσίδη (44'), μόνο που καμία από αυτές δεν μέτρησε στο σκορ, αφού το πρώτο τέρμα ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ και τα υπόλοιπα δυο ως οφσάιντ.

Η Εθνική, πάντως, έχοντας βρει το τέμπο της μπήκε δυνατά στην επανάληψη και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια στο 60' με πολύ καλή ομαδική συνεργασία, που κατέληξε σε κεφαλιά του Κατσουράνη για να γίνει το 1-1.

Η ισοφάριση ανέβασε ακόμα περισσότερο ψυχολογικά και αγωνιστικά τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος, οι οποίοι στο επόμενο δεκάλεπτο έκλεισαν όλους τους χώρους στους αντιπάλους τους και πίεσαν και για ένα δεύτερο τέρμα. Όπως συμβαίνει συνήθως, όμως, στα φιλικά, οι αλλαγές των δυο κόουτς θα αποσυντόνιζαν τις ομάδες τους, με συνέπεια το παιχνίδι να χάσει ξανά το ρυθμό του στα τελευταία λεπτά.

Συνολικά η εικόνα του ελληνικού συγκροτήματος ήταν άκρως ικανοποιητική, δεδομένης της έλλειψης συγκεκριμένου κινήτρου, ενώ αξίζει να σημειωθεί και το γεγονός πως η Εθνική παρέμεινε αήττητη για 17ο συνεχόμενο ματς με τον Πορτογάλο στον πάγκο της.

.