Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Δήλωση Γ. Πεταλωτή για τη νέα Κυβέρνηση

Δεν την έκανε μπροστά σε κάποια κάμερα αλλά την μοιράζει γραπτά και ηλεκτρονικά το γραφείο του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Τα δύο προηγούμενα χρόνια, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τον Γιώργο Παπανδρέου, επιτέλεσε ένα σημαντικό έργο, υπό τρομερά αντίξοες και πρωτοφανείς συνθήκες. Παθογένειες δεκαετιών, συμπεριφορές που τραυμάτισαν τη χώρα και παγιωμένες νοοτροπίες ήρθαν στην επιφάνεια και αμφισβητήθηκαν έντονα από τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Μέσα και από αστοχίες, ακόμη και αδικίες , αλλά και από ένα σπουδαίο, επίπονο έργο, μετά από έντονες συνεχείς και καθημερινές διαπραγματεύσεις, μετά από μάχες στο εσωτερικό και κυρίως στο εξωτερικό της χώρας, είναι σήμερα φανερή η ανάγκη να ενώσουμε, επιτέλους τις δυνάμεις μας με μόνο στόχο το κοινό καλό και την πρόοδο.

Σήμερα η Ελλάδα έχει μια νέα Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο. Μια Κυβέρνηση συνεργασίας και ενότητας που σκοπό έχει την εφαρμογή των ευνοϊκών για τη χώρα αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και την υλοποίηση των πολιτικών αποφάσεων που αυτή συνεπάγεται. Στόχος της είναι επίσης η συνέχιση των μεγάλων αλλαγών, η αλλαγή παγιωμένων νοοτροπιών και καταστάσεων που μας οδήγησαν στο τέλμα. Είναι μια Κυβέρνηση που χρειάζεται τη στήριξη και τη συμπαράσταση όλων μας.

Ως ΠΑΣΟΚ αλλά και προσωπικά, επιδιώκαμε συνεχώς τη συναίνεση και την συνεννόηση, με αποκλειστικό γνώμονα το συλλογικό συμφέρον και την οριστική σωτηρία της χώρας. Τώρα είναι η ώρα να παραμερίσουμε τις κομματικές διαφορές, τις συμπεριφορές που πληγώνουν τη κοινωνική συνοχή, τη διχαστική ρητορική. Τώρα είναι η ώρα να εντείνουμε την εθνική μας προσπάθεια Τώρα πρέπει ενωμένοι να επωμιστούμε τις ιστορικές μας ευθύνες. Σε αυτή τη μάχη, δεν περισσεύει κανείς.

Συνεχίζουμε τη δουλειά μας, από τη θέση που ανατέθηκε στον καθένα. Ο στόχος ήταν και συνεχίζει να είναι κοινός και εθνικός. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη νέα αυτή προσπάθεια, τη νέα Κυβέρνηση. Προχωράμε μπροστά, με ενότητα και προσήλωση στο εθνικό συμφέρον.

Παράλληλα, ως Βουλευτής Ροδόπης θα συνεχίσω, ακόμη πιο εντατικά, την προώθηση δυνατών λύσεων στα μεγάλα, αλλά και στα καθημερινά ζητήματα των συμπολιτών μου, προσπαθώντας να δημιουργηθούν προοπτικές ανάπτυξης που χρειάζεται άμεσα και η Ροδόπη.

.