Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Ο Γιώργος Ντόλιος για την επιστολή «τελεσίγραφο» προς τον Παπανδρέου

Τι αναφέρει γι το "αντάρτικο", τον νέο πρωθυπουργό αλλά και τις προσδοκίες που δημιουργούνται προς το πρόσωπό του

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


«Οι πολίτες με ανακούφιση δέχτηκαν τις αποφάσεις των δύο μεγάλων, κυρίως, κομμάτων», δήλωσε ο βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος, σχολιάζοντας τον επίλογο των διεργασιών που προηγήθηκαν για την επιλογή του νέου, εντολοδόχου πρωθυπουργού, στο πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου.

Ο κ. Ντόλιος παραδέχτηκε ότι όσα διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες προκάλεσαν την οργή των πολιτών, οι οποίοι, όπως σημείωσε «δεν επιτρέπουν πλέον μικροπολιτικές τακτικές, αλλά απαιτούν λύση για την πατρίδα τους».

Σχολιάζοντας τη χειρόγραφη – επιστολή «τελεσίγραφο» που απέστειλαν προχθές το βράδυ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στον Γιώργο Παπανδρέου, δηλώνοντας του την «αδιαπραγμάτευτη αξίωσή» τους να υπάρξει ομόφωνη απόφαση και επιλογή ισχυρής προσωπικότητας για τη θέση του νέου πρωθυπουργού», τόνισε ότι ο «πυρήνας» των 10 βουλευτών και πρώην υπουργών που την υπέγραψαν, μεταξύ αυτών και ο ίδιος, δεν είχε το χαρακτήρα του «αντάρτικου», αλλά εξέφραζε ξεκάθαρα τα μηνύματα της κοινωνίας.

Ο κ. Ντόλιος παρατήρησε πως έχουν δημιουργηθεί υψηλές προσδοκίες στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού, υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα άτομο που δεν αμφισβητείται, και είναι ικανό να μορφοποιήσει τη συμφωνία της δανειακής σύμβασης, ωστόσο υπογράμμισε ότι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας παραμένει ιδιαίτερα σοβαρή και η εξομάλυνσή της, ανεξάρτητα από την αλλαγή προσώπων που επετεύχθη, θα συνεχίσει να απαιτεί σκληρά μέτρα.
 
.