Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011

Επίσκεψη της Αντιπροσωπείας του Δήμου Αδριανούπολης στην Αλεξανδρούπολη

Αντιπροσωπεία από τοπικούς φορείς, επιχειρηματίες και εκπροσώπους του δήμου, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Murat Muratoglou, υποδέχτηκε o Ευάγγελος Λαμπάκης
      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αντιπροσωπεία από την Αδριανούπολη, η οποία απαρτίζεται από τοπικούς φορείς, επιχειρηματίες και εκπροσώπους του δήμου, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κ. Murat Muratoglou, υποδέχτηκε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης.

Ο κ. Λαμπάκης καλωσόρισε θερμά τους προσκεκλημένους και δήλωσε ικανοποιημένος για τον συχνό και ποιοτικό δίαυλο επικοινωνίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο δήμων.

Ακολούθησε συνάντηση εργασίας στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, παρουσία των Αντιδημάρχων Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, κ. Αντώνη Βαμβακερού και Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Χρήστου Γερακόπουλου, του Προέδρου της ΤΙΕΔΑ, κ. Επαμεινώνδα Τερζή, του δημοτικού συμβούλου, κ. Μιχάλη Κογιουμτζή, του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, κ. Ευστάθιου Μακρίδη, του αντιπροέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Έβρου, κ. Βασίλειου Χαρόβα, του μέλους του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, κ. Δημήτριου Αμπατζή, του μέλους του Συνδέσμου Ξενοδόχων, κ. Δημήτριου Καραβασίλη, του μέλους του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων, κ. Μαρία Καραμπατζάκη και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα κοινά πεδία δράσης των δύο δήμων στο πλαίσιο της επίτευξης στενότερης και ουσιαστικότερης συνεργασίας τους. Βασικοί άξονες ήταν η διοργάνωση εναλλάξ ετήσιων εμπορικών πολυκλαδικών εκθέσεων στην Αλεξανδρούπολη και την Αδριανούπολη και πραγματοποίηση, στο εγγύς μέλλον, κοινής επίσκεψης των Δημάρχων Αλεξανδρούπολης και Αδριανούπολης στον Δήμαρχο Φιλιππούπολης με θέμα την διεξαγωγή κοινής ημερίδας στην Βουλγαρία με τη συμμετοχή επιστημόνων από την κάθε χώρα, σχετικά με την διαχείριση των υδάτων του ποταμού Έβρου και την αντιμετώπιση του ζητήματος των κουνουπιών και των πλημμυρών.

Επαναλήφθηκε με διευρυμένη παρουσία μελών του επιμελητηρίου, απογευματινή σύσκεψη στις 19:00 στο Εμπορικό Επιμελητήριο, όπου συμφωνήθηκε από τις δύο πλευρές να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στην Αδριανούπολη στο προσεχές χρονικό διάστημα, προκειμένου να συσταθεί επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τους δύο δήμους και τα επιμελητήρια Έβρου και Αδριανούπολης, η οποία θα οργανώσει τις επόμενες κινήσεις τους και θα λάβει τις τελικές αποφάσεις για τα παραπάνω θέματα.

.