Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Πολλές προσαγωγές στην Κατερίνη μετά το ντου στον αγώνα της Ξάνθης

Η Αστυνομία ψάχνει τους δράστες της πρωτοφανούς επίθεσης στον διαιτητή της αναμέτρησης της Θρακιώτικης ομάδας με τους Πόντιους Κατερίνης
   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Περίπου ένα χρόνο μετά την τελευταία εμφάνιση του διαιτητή Καλόπουλου στους αγωνιστικούς χώρους, κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο 88’ της αναμέτρησης ΑΕ Ποντίων - SKODA Ξάνθη, με στόχο τον προπηλακισμό του.

Συγκεκριμένα, λίγα δευτερόλεπτα λίγο πριν την συμπλήρωση του 88ου λεπτού, περίπου 50 κουκουλοφόροι εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο του 1ου ΟΑΚΑ της Κατερίνης και κατευθύνθηκαν απειλητικά προς τον διαιτητή του αγώνα, Δημήτρη Καλόπουλο.

Φορώντας κράνη και κρατώντας ρόπαλα και λοστούς στα χέρια, κινήθηκαν προς το κέντρο του γηπέδου, πιάνοντας στον... ύπνο τους άνδρες της αστυνομίας που βρίσκονταν στο στίβο του γηπέδου. Εστω και μετά το πρώτο ξάφνιασμα, η αντίδρασή τους είχε ως αποτέλεσμα να μην κατορθώσουν οι κουκουλοφόροι να χτυπήσουν τον Ελληνα διαιτητή, ο οποίος φανερά τρομοκρατημένος παρακολούθησε το κυνηγητό που εξελίχθηκε στη συνέχεια. Οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να συλλάβουν έναν εκ τους συμμετέχοντες στην... επιδρομή κατά του Καλόπουλου, ενώ ο δεύτερος που "πιάστηκε", κατόρθωσε τελικά να ξεφύγει, αφού οι... σύντροφοί του ξαναμπήκαν στο στίβο του γηπέδου για να τον απελευθερώσουν. Και τα κατάφεραν...

Το περιστατικό της εισβολής των κουκουλοφόρων έγραψε ο Δημήτρης Καλόπουλος, μετά το τέλος του ματς, στο φύλλο αγώνα, ενώ ενημερώθηκε σχετικά από το Onsports και ο Κύρος Βασάρας. Αργότερα έγιναν πολλές προσαγωγές από την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού, η ομάδα της Θράκης, είχε την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, και επικράτησε δίκαια.

Από την άλλη πλευρά, οι Πόντιοι πάλεψαν το ματς, αλλά υποτάχθηκαν στην εμπειρία και στην ανωτερότητα των αντιπάλων τους.

Στα πρώτα δέκα λεπτά οι δύο ομάδες έπαιξαν «αναγνωριστικό» ποδόσφαιρο, χωρίς να σημειωθεί κάποια αξιόλογη φάση μπροστά στις δύο εστίες.

Στο επόμενο λεπτό όμως, οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να σκοράρουν, όταν ο Βάλλας προσπάθησε να διώξει την μπάλα με άτσαλο τρόπο, μετά από κεφαλιά του Χασιώτη και ενώ αυτή κατευθυνόταν προς την εστία του Λυμπερόπουλου, ο Μπαξεβανίδης την απομάκρυνε πάνω στη γραμμή!

Στη συνέχεια οι θρακιώτες ανέβασαν σταδιακά την απόδοσή τους και προσπάθησαν να διασπάσουν με οργανωμένες επιθέσεις την καλοστημένη αμυντική γραμμή των αντιπάλων τους.

Στο 32΄ο Σουάνης λίγο έλειψε να το καταφέρει, όταν από κάθετη πάσα του Βλαχοδήμου, βγήκε σε θέση τετ α τετ, αλλά νικήθηκε από τον Κελπέκη, ο οποίος απομάκρυνε με τα πόδια σε κόρνερ.

Επτά λεπτά αργότερα, οι Πόντιοι ζήτησαν πέναλτι, όταν ο Βάλλας φάνηκε να τραβάει τον Μουρατίδη ο οποίος έπεσε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ο Καλόπουλος δεν είδε παράβαση.

Η υπεροχή της Ξάνθης, απέδωσε καρπούς στο 41΄, με το γκολ που σημείωσε ο Καζάκης, εκμεταλλευόμενος ολιγωρία και λάθος των αμυντικών της Κατερινιώτικης ομάδας.

Ο Λυμπερόπουλος έκανε το μακρινό βολέ, η μπάλα έσκασε μπροστά από δύο αμυντικούς της Α.Ε. Ποντίων και ο Καζάκης αφού αρχικά την «τσίμπησε» και στη συνέχεια απέφυγε με έντεχνο τρόπο τον Κελπέκη, πέτυχε το 0-1 με κεφαλιά σε κενή εστία.

Με αυτό το σκορ οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, για την ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο 45λεπτο η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, δείχνοντας την αποφασιστικότητά της να «καθαρίσει» την πρόκριση.

Οι ακρίτες είχαν την υπεροχή, έβγαλαν επιθέσεις και μέχρι το 65΄έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην αντίπαλη περιοχή, χωρίς όμως να σκοράρουν.

Από εκείνο το σημείο και μετά, οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους, ισορρόπησαν το παιχνίδι και προσπάθησαν - χωρίς αποτέλεσμα - να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Λυμπερόπουλου.

Η εμπειρία των παικτών της Ξάνθης, ήταν αυτή που μέτρησε τελικά, με την οποία ανταπεξήλθαν στην πίεση των Ποντίων, και στο 78΄πέτυχαν το 0-2 με γκολ του Βασιλακάκη, σκορ με το οποίο «σφράγισαν» το εισιτήριο, για την 5η φάση του κυπέλλου Ελλάδας.

.