Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Μια από τα ίδια η απεργιακή κινητοποίηση στην Ξάνθη

Ουτε καν το Διοικητικό Συμβούλιο της Εργατικού Κέντρου δεν βρέθηκε στην συγκέντρωση, αφού μικρή ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων, τόσο στην απεργία όσο και στην πορεία
      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Ουτε καν το Διοικητικό Συμβούλιο της Εργατικού Κέντρου δεν βρέθηκε στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη, κατά τη διάρκεια της Πανελλαδικής Απεργίας, αφού μικρή ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων, τόσο στην απεργία όσο και στην πορεία.

Η πρωτοβουλία Αντίστασης και φοιτητές των αριστερών παρατάξεων, το μπλοκ των εργαζομένων του Καζίνο και τα μικρά μπλοκ της ΑΔΕΔΥ, των Δημοτικών Υπαλλήλων και των συνεταιριστικών υπαλλήλων ήταν κυρίως αυτοί που συμμετείχαν και δεν ξεπέρασαν τους 400 συνολικά.

Η εξάντληση των εργαζομένων από τις διαρκείς απεργίες, ακόμη και των ηγεσιών είναι προφανής, καθώς αναζητείται μια διαφορετικη προσέγγιση στον τρόπο αντίδρασης της κοινωνίας, στα σκληρά μέτρα που έχουν επιβληθεί και συνεχίζονται, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Ο Προϋπολογισμός ήταν το διακύβευμα αυτής της νέας κινητοποίησης αλλά το μήνυμα είναι δεδομένο πως δεν δόθηκε στη νέα κυβέρνηση της χώρας.

Τον κόπωση των εργαζομένων και την έλλειψη φαντασίας, πια, επεσήμανων στις δηλώσεις τους και οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων, εξηγώντας τη μικρή συμμετοχή.

Την ίδια ώρα με αφετηρία την Πλατεία, το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε απεργιακή συγκέντρωση και πορεία με διαφορετικό δρομολόγιο

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/