Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Aιτήσεις ενοικίασης αγροτικής γης σε Ξάνθη και Ροδόπη

Οι ενδιαφερόμενοι για ενοικίαση αγροτεμαχίων θα μπορούν να κάνουν διαδικτυακή αίτηση στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ; ΠΟΙΟΙ ΟΙ
ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ;


Οι ενδιαφερόμενοι για ενοικίαση αγροτεμαχίων στις Περιφερειακές Ενότητες της Ξάνθης και της Ροδόπης, θα μπορούν να κάνουν διαδικτυακή αίτηση μέχρι και την 9η Δεκεμβρίου, στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η αγροτική γη θα διανεμηθεί σε ανέργους, νέους αγρότες, πτυχιούχους γεωτεχνικής σχολής (ΑΕΙ ή ΤΕΙ) ημεδαπής ή αλλοδαπής και επαγγελματίες αγρότες με αντίτιμο 5 ευρώ το στρέμμα ανά καλλιεργητική περίοδο και ανώτατο όριο τα 100 στρέμματα ανά άτομο (συμπεριλαμβάνεται η γη που έχει σήμερα ο αγρότης εφόσον δραστηριοποιείται ήδη στη γεωργία και τα επιπλέον στρέμματα που μπορεί να αποκτήσει).


Πιο αναλυτικά:

100 μόρια θα λαμβάνουν οι νέοι αγρότες ηλικίας έως 35 ετών και οι νέοι αγρότες σύμφωνα με το άρθρο 22 του ΚΑΝ. 1698/2005 της Ε.Ε.

200 μόρια θα λαμβάνουν οι νέοι ηλικίας έως 35 ετών με επιπλέον πτυχίο Γεωτεχνικής Σχολής (ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ) ημεδαπής ή αλλοδαπής

180 μόρια θα λαμβάνουν οι άνεργοι και οι νέοι έως 35 ετών

60 μόρια οι επαγγελματίες αγρότες (εγγραμμένοι στο μητρώο)

50 μόρια οι αγρότες των οποίων η γη συνορεύει με τις εκτάσεις που θα διανεμηθούν

Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα προηγείται ο νεότερος ηλικιακά όσον αφορά τα φυσικά πρόσωπα και τα νομικά πρόσωπα (όπως συνεταιρισμοί) με τα περισσότερα μέλη (για τα νομικά πρόσωπα δεν ισχύει το πλαφόν των 100 στρεμμάτων).

.