Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Συνεχίζεται για πέμπτη μέρα η πυρκαγιά στην Ορεινή Ξάνθη

Επανήλθαν τα αερoσκαφη, για να κάνουν ρίψεις στην περιοχή
Σε εξέλιξη η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στο ορος Κούλα της περιοχής Ωραίου Ξάνθης

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Σε εξέλιξη είναι για 5η μέρα η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στο ορος Κούλα της περιοχής Ωραίου Ξάνθης. Η εστία της πυρκαγιάς βρίσκεται πλέον αρκετά κοντά στο Ελληνοβουλγαρικά σύνορα ενώ οι προσπάθειες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη καναντέρ, ενανήλθαν την Τετάρτη, και συνέχισαν τις ρίψεις τους στην περιοχή που καίγεται. Ταυτόχρονα, πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής βρίσκονται από το πρώτο φως της μέρας, στη φωτιά καθώς πρόκειται για έρπουσα πυρκαγιά σε φυλώματα που απαιτεί αυτού του είδους την αντιμετώπιση. Άλλωστε η πρόσβαση είναι αρκετά δύσκολη και μόνο πεζοί πυροσβέστες μπορούν να προσεγγίσουν τις εστίες.

Πυροσβέστες από διάφορες πόλεις συνδράμουν την προσπάθεια

Η δύναμη των ανδρών, πάνω από 40 διαρκώς, προέρχεται από την Ξάνθη και υπηρεσίες της Χρυσούπολης και της Καβάλας ενώ την επιχείρηση συντονίζει από το χώρο της πυρκαγιάς ο Β. Παυλακάκης, Διοικητής των Υπηρεσιών της Πυροσβεστικής ΑΜΘ καθώς και ο Διοίκητής της Π.Υ. Ξάνθης Δημήτρης Γενιτζές.

Το έργο της κατάσβεσης είναι δύσκολο, λόγω της γεωμορφολογίας και του χαρακτήρα της φωτιάς. Πάντως η Πυροσβεστική εμφανίζεται καθησυχαστική. Όπως αναφέρουν, δεν υπάρχει καμία κατοικημένη περιοχή σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων ενώ δεν κινδυνεύουν δασικές εκτάσεις.

Σε ότι αφορά στα αεροσκάφη καναντέρ, παραμένουν σε ετοιμότητα και αν κριθεί ότι μπορούν να συνδράμουν το έργο των υπηρεσιών, θα επιχειρούσαν στο σημείο της πυρκαγιάς.


Πηγή: 
http://www.xanthipress.gr/