Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Συνάντηση Α. Σαμαρά με τον στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο

Δυο μέρες μετά το πρωτοσέλιδο της "Χουριέτ" που τον ήθελε να ετοιμάζει... πραξικόπημα, ο αρχηγός της ΝΔ συναντήθηκε με τον Κομοτηναίο πρώην Α/ΓΕΣ

         ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ;



Με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε ο πρώην Α/ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος και τον ενημέρωσε τόσο για την κατάσταση που βρισκόταν ο Ελληνικός Στρατός, τουλάχιστον μέχρι το πολιτικό πραξικόπημα της 1ης Νοεμβρίου, όσο και για το περιστατικό με τον 22χρονο Εύελπι και την συνωμοσία που στήθηκε με στόχο την αποδόμηση των Ε.Δ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Α.Σαμαράς, πλέον έχει ολοκληρωμένη εικόνα για το περιστατικό, η οποία εικόνα είναι τελείως διάφορη από αυτή που έχει η υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να βρίσκονται σε στενή επικοινωνία και να ανταλλάσσουν απόψεις για θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων.


Στο μεταξύ, ψυχολογικό πόλεμο και διαρκή καψόνια υφίσταται ο 22χρονος Εύελπις αντικείμενο της συνωμοσίας του συστήματος Παπανδρέου-Μπεγλίτη στις Ε.Δ., από την διοίκηση της Σχολής και την «πράσινη» ηγεσία του ΓΕΣ, σε μία προσπάθεια να παραιτηθεί από μόνο του από την Σχολή, αφού σε καμία περίπτωση το δήθεν «αδίκημά» του δεν δικαιολογεί απόταξη, όπως βιάστηκαν να «προφητέψουν» οι «προοδευτικοί».

Ο νεαρός ανθίσταται έχοντας την στήριξη και υποστήριξη των συναδέλφων του, αλλά από αυτά που έχουν πληροφορηθεί θα πρέπει κάποιοι «γκαουλάϊτερ» να ντρέπονται και να ξέρουν ότι «έχει ο καιρός γυρίσματα».

Με εμφανή την προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι (που ο ίδιος ανέβασε με την ανακοίνωσή του) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος μίλησε σε συνέντευξή του σε ραδιόφωνο για την υπόθεση της ΣΣΕ, όπου πάλι, ενώ αρχικά λέει ότι αναμένουμε το πόρισμα της ΕΔΕ, εν συνεχεία προκαταλαμβάνει το αποτέλεσμά της αποδεχόμενος ως γεγονός την παράβαση του Ευέλπι: «Ωστόσο ως περιστατικό από μόνο του είναι βαρύ στο χώρο που εκδηλώθηκε και με τον τρόπο που αυτό διαδραματίστηκε». Μα τότε τι χρειάζεται η ΕΔΕ; Υπάρχει περίπτωση να καταλήξει κάπου αλλού η ΕΔΕ πέρα από εκεί που «δείχνει» ο υπουργός μόλις σήμερα;


Ας δούμε ολόκληρο το συγκεκριμένο απόσπασμα της τοποθέτησης του Δ.Αβραμόπουλου:

«Είδατε ότι αντέδρασα ακαριαία ως εκ της θέσεώς μου του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Άφησα το θέμα να το διερευνήσει (σ.σ.: ;) οπως προβλέπεται από τους κανονισμούς ο στρατός. Δήλωσα όμως ξεκάθαρα τη συνταγματική και πολιτική θέση της Κυβέρνησης λέγοντας ότι τέτοιες συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται και όποια έκταση και βάθος να έχουν δεν επιτρέπονται.

Θα ήθελα όμως να πάω παραπέρα, γιατί ακόμα δεν μου έχει υποβληθεί το πόρισμα το οποίο αν δεν κάνω λάθος ολοκληρώθηκε εχθές το βράδυ, επιστρέφοντας στην Αθήνα θα το έχω για να ξέρω και λεπτομέρειες του ιστορικού αυτού του περιστατικού.

Θα ήθελα όμως να πω κάτι γενικότερα. Οι ένοπλες δυνάμεις είναι νομιμόφρονες. Οι Έλληνες αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, όλοι είναι πιστοί και συνεπείς στον όρκο τους να υπηρετούν το σύνταγμα και τους νόμους αυτού του κράτους.

Όλα όσα συνόδευσαν το περιστατικό αυτό δεν έχουν βάρος και πολύ μεγάλη σημασία. Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα, έχει εμπεδώσει τη δημοκρατία, τα συντεταγμένα θεσμικά της όργανα με πρώτες τις ένοπλες δυνάμεις είναι ταγμένες στο να υπηρετούν τη συνταγματική τάξη. Δεν υπάρχει, λοιπόν, κανένας λόγος ανησυχίας.

Επειδή γράφτηκαν και κάποια πράγματα σε εφημερίδες του εξωτερικού αλλά και της γειτονικής χώρα, θα έλεγα να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί. Αναφέρονται σε μια χώρα που μπορεί να έχει τα προβλήματά της, να αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση, αλλά έχει μια εμπεδωμένη δημοκρατία που διασφαλίζει από όλες τις πλευρές την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος.

Συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχούμε. Και εγώ δεν σας κρύβω ως πολιτικά υπεύθυνος και προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας έχω την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει κανένα μα κανένα ζήτημα. Το δε περιστατικό αυτό ελέγχεται, γίνονται οι απαραίτητες διαδικασίες, διερευνάται στην έκταση και στο βάθος που μπορεί να έχει.

Πρώτη μου εκτίμηση όμως είναι ότι δεν είναι τόσο σημαντικό που να μας ανησυχεί. Ωστόσο ως περιστατικό από μόνο του είναι βαρύ στο χώρο που εκδηλώθηκε και με τον τρόπο που αυτό διαδραματίστηκε".
.