Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Eμβολιάζουν τα παιδιά στο Δροσερό με πρωτοβουλία του Νοσοκομείου

Ένα σημαντικό πρόγραμμα εμβολιασμών και άλλων ιατρικών εξετάσεων ανέλαβε η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου της Ξάνθης

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ
ΚΑΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΤΣ;


Ένα σημαντικό πρόγραμμα εμβολιασμών και άλλων ιατρικών εξετάσεων για τα παιδιά του Δροσερού ανέλαβε η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου της Ξάνθης, όπως ανέφεραν μιλώντας στο XanthiPress.gr ο Διοικητής του Νοσοκομείου Θανάσης Μπαμπαλίδης και ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής Δημήτρης Αδαμίδης.


Πρώτοι εμβολιασμοί την Κυριακή

Είναι ένα γενικότερο πρόγραμμα που εκπονήθηκε από την Παιδιατρική Κλινική για την παροχή υπηρεσιών υγείας στα παιδιά. Ξεκινά από την πλήρη ιατρική εξέταση και την παροχή δελτίου υγείας μαθητή, προκειμένου να φοιτήσουν στο σχολείο και καταλήγει με τον εμβολιασμό για μια σειρά από σοβαρές ασθένειες. Οι πρώτοι εμβολιασμοί ξεκίνησαν τη Δευτέρα και αφορούν στα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου του Δροσερού. Συμμετέχουν εκατοντάδες παιδιά παρά τα προβλήματα που παρουσιάζονται, σε κάποιες περιπτώσεις.


Μόνο 1 στα 3 παιδιά έχει κάνει όλα τα εμβόλια
Αυτό που διαπιστώνεται από τις εξετάσεις των παιδιών και τον εμβολιασμό είναι ότι μόλις 1 στα 3 παιδιά έχει εμβολιαστεί πλήρως με όλα τα απαραίτητα σκευάσματα για την ηλικία του και αυτό προβληματίζει τους γιατρούς που πρωτοστατούν στην υλοποίηση του προγράμματος.Οι όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζονται και στόχος είναι με ετην ολοκλήρωση της σχετικής πρωτοβουλίας να υπάρχει θετική όψη και κάλυψη όλων των παιδιών.

Πάνω από 1.700 είναι τα εμβόλια που χρειάζονται, από τα οποία μέχρι στιγμής το Δημόσιο έχει παραχωρήσει μέσα από τις αποθήκες ειδικού αποθέματος του Υπουργείου Υγείας, περίπου 600. Η παραχώρηση έγινε μετά από σχετικά αίτημα της Παιδιατρικής Κλινικής ενώ σύμφωνα με το Διευθυντή της Δημήτρη Αδαμίδη, πρόκειται να υποβληθεί σύντομα νέο αίτημα προκειμένου να συνεχιστεί η παροχή των εμβολίων, για την ολοκλήρωση του προγράμματος


"Το Δημόσιο μπορεί παρά τη δυσκολίες"

"Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εθελοντικά όλοι οι ειδικοί και ειδικευόμενοι Γιατροί καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό της Παιδιατρικής Κλινικής. Σύμφωνα με το Διευθυντή της Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Ξάνθης Δημήτρη Αδαμίδη, η όλη εξέλιξη και υλοποίηση του προγράμματος αποδεικνύει ότι ακόμη και σε πολύ δύσκολες εποχές όπως η σημερινή το κράτος έχει τη δυνατότητα να συνδράμει ανάλογες προσπάθειες για την ανακούφιση ευπαθών κοινωνικών ομάδων .»

 
Πηγή: http://www.xanthipress.gr/