Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Συνάντηση εργασίας για το πρόγραμμα Διατήρησης και Βιώσιμης Ανάπτυξης της Παράκτιας Ζώνης

Πραγματοποιήθηκε χθες 
στο Δημοτικό Κατάστημα
Φερών παρουσία του περι-
φερειάρχη Αρη Γιαννακίδη
και των αντιπεριφερειαρχών
του Έβρου Γωγώς Νικολάου
και του Γιώργου Ούστογλου

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

«Προσπαθούμε στην Περιφέρειά μας να υπερκεράσουμε διαχρονικές αναπτυξιακές υστερήσεις και καρκινοβασίες, να μιλήσουμε τον ίδιο λόγο, τον λόγο της ανάπτυξης», τόνισε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης μιλώντας στη 2η ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Κατάστημα Φερών, στο πλαίσιο της εκπόνησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου για την υλοποίηση του Προγράμματος Διατήρησης και Βιώσιμης Ανάπτυξης της Παράκτιας Ζώνης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Ο κ. Γιαννακίδης ανέφερε ότι η Περιφέρεια εκπόνησε ένα πρόγραμμα για τον ορεινό όγκο ύψους 25 εκατ. ευρώ και τώρα εκπονεί ένα πρόγραμμα για την παράκτια ζώνη. «Το σημαντικό είναι ότι θα πρέπει να αναδείξουμε τις αναπτυξιακές ιδιαιτερότητες της περιοχής μας και να προσπαθήσουμε να τις ομογενοποιήσουμε» πρόσθεσε.

Από την πλευρά της, η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου, τόνισε ότι η διατήρηση και η ανάπτυξη της παράκτιας ζώνης θα πρέπει να είναι συμβατή με την προστασία του περιβάλλοντος, αναδεικνύοντας έτσι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα.

Στη διαβούλευση συμμετείχαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Γεώργιος Ούστογλου, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες κι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

.