Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Αθώος ο Μανώλης Τσέπελης από το Εφετείο Θράκης

Για την υπόθεση της έκδοσης εγγράφου για νομιμοποίηση ραδιοσταθμού που με τον τρόπο αυτό εξασφάλισε άδεια από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Αθώο έκρινε, το Μανώλη Τσέπελη το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στην Κομοτηνή, το πρωί της Τρίτης, για την υπόθεση της έκδοσης εγγράφου για νομιμοποίηση ραδιοσταθμού.


Η κατηγορία αφορούσε στην έκδοση βεβαίωσης χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου από το Μανώλη Τσεπέλη, ως αρμόδιου Αντιδημάρχου το 1998, με το οποίο είχε βεβαιωθεί η νόμιμη λειτουργία ραδιοσταθμού και η συστέγασή του με άλλον στο Ράδιο Πάρκο, προκειμένου να εκδοθεί προσωρινή άδεια λειτουργίας από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

Ο Μανώλης Τσέπελης είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως για το αδίκημα της υπεξαγωγής πλαστής βεβαίωσης ενώ η ιδιοκτησία του ραδιοσταθμού κατηγορήθηκε για ηθική αυτουργία στο ίδιο αδίκημα. Στην ακροαματική διαδικασία η πλευρά των κατηγορουμένων επεσήμανε ότι επρόκειτο για έγγραφο-μέρος μιας αίτησης που ούτως ή άλλως δεν έγινε δεκτή με αποτέλεσμα να διακόψει τη λειτουργία του ο σταθμός.


Μ. Τσέπελης: Συνήθης διαδικασία

Ο Μανώλης Τσέπελης σημείωσε ότι επρόκειτο για συνήθη διαδικασία που ακολουθήθηκε εκείνη την εποχή προκειμένου να μεταφερθούν οι πομποί των ραδιοσταθμών από τις κατοικημένες περιοχές στο ράδιο-πάρκο, όπως και έγινε. Για την έλλειψη αριθμού πρωτοκόλλου υποστήριξε ότι ήταν μια πρακτική που είχε εφαρμοστεί και σε άλλες περιπτώσεις, με σκοπό να επιταχυνθεί η απομάκρυνση των ραδιοσταθμών από την πόλη. Ο συνήγορος υπεράσπισης του Μανώλη Τσέπελη Στέργιος Γιαλάογλου, προσκόμισε στο δικαστήριο μια σειρά από βεβαιώσεις άλλων περιπτώσεων που εκδόθηκαν την ίδια δημαρχιακή περίοδο για άλλες αδειοδοτήσεις, χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου.

Στη δίκη είχε δοθεί έντονο πολιτικό βάρος, καθώς σε περίπτωση καταδίκης θα τίθετο θέμα παύσης του Προέδρου της ΔΕΥΑΞ από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/