Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Αύριο στην Αθήνα κρίνεται το ακίνητο της "Θράκης" στις Φέρες

Στην συνάντηση θα
παρευρεθεί ο Δήμος
Αλεξανδρούπολης και
μια... παλαιστινιακή εταιρεία

ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Κατά πλειοψηφία, εξουσιοδότησε εχτές το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης τον Δήμαρχο Ευάγγελο Λαμπάκη, προκειμένου να διαπραγματευτεί την αγορά του ακινήτου της πρώην Αλλαντοβιομηχανίας «ΘΡΑΚΗ ΑΕ», με βάση την πραγματική αξία του οικοπέδου.

Η συνάντηση για την διαδικασία βελτίωσης προσφορών θα πραγματοποιηθεί αύριο στα γραφεία της Εθνικής Κεφαλαίου στην Αθήνα, μεταξύ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και μιας Παλαιστινιακής εταιρείας. Ήδη η παλαιστινιακή ΑΕ έχει δώσει 1,6 εκατ ευρώ ενώ ο Δήμος 1,35 εκατ ευρώ.

Οι 10 τράπεζες που εκπροσωπούν το 51% των πιστωτριών δε δέχθηκαν την πρόταση των 1,6 εκατ ευρώ, ενώ ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει καταθέσει και εγγυητική 500.000 ευρώ από την Συνεταιριστική Τράπεζα.

«Είναι ένα τεράστιο περιουσιακό στοιχείο από το οποίο μπορεί να αναπτυχθεί η περιοχή των Φερών. Αν δεν πετύχουμε να δημιουργήσουμε ένα σφαγείο εκεί μέσα, με επιλέξιμες δαπάνες και η κατασκευή της καμίνου και του βιολογικού, η κατασκευή σφαγείου είναι δύσκολη αν όχι ανέφικτη αλλού», ανέφερε την εισήγηση του ο κ Λαμπάκης.

.