Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Ερώτηση Τσιαούση για την επιδότηση εργοδοτικού κόστους των επιχειρήσεων της Θράκης

Κατατέθηκε από την βουλευτή Έβρου προς τον υπουργό Οικονομικών και είναι η πρώτη της για το 2012

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ

Να καθοριστεί με πράξη νομοθετικού περιεχομένου η δυνατότητα συμψηφισμού των οφειλών των επιχειρήσεων προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς ή και το Δημόσιο με την μη καταβεβλημένη ειδική επιδότηση του 12% στο εργοδοτικό κόστος των επιχειρήσεων της Θράκης, ώστε να μπορέσουν να ανακουφιστούν οικονομικά πολλές επιχειρήσεις της περιοχής, προτείνει στο πλαίσιο της ερώτησης που κατέθεσε η βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ Ελένη Τσιαούση προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Όπως σημειώνει η βουλευτής η επιβίωση μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων στη Θράκη είναι... παρά πολύ δύσκολη καθώς σε αρκετές από αυτές δεν έχει καταβληθεί η ενίσχυση από το 2007. Έτσι ένας σημαντικός υποβοηθητικός μοχλός χρηματοδότησης και εξυγίανσης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ακριτική Θράκη, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις σοβαρές δυσκολίες και τα φθοροποιά αντιαναπτυξιακά αποτελέσματα της οικονομικής απομόνωσης της περιοχής. Με αποτέλεσμα ένα βασικό λειτουργικό κίνητρο για την ενίσχυση της παραγωγικής επιχειρηματικής παρουσίας στην περιοχή μας και αντιστάθμισμα στα αντικίνητρα του επιχειρείν στην Θράκη, να έχει εκμηδενιστεί.

Ο συμψηφισμός των οφειλών των επιχειρήσεων προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς ή και το Δημόσιο με την μη καταβεβλημένη ειδική επιδότηση του 12% στο εργοδοτικό κόστος των επιχειρήσεων της Θράκης θα συμβάλει όπως επισημαίνει η κυρία Τσιαούση στην αποκατάσταση της κλονισμένης εμπιστοσύνης μεταξύ των πολύπαθων επιχειρηματιών της Θράκης και του κράτους, με τον κατευνασμό του φόβου και της αβεβαιότητας που κυριαρχεί τη σημερινή εποχή, ώστε να τεθούν οι απαραίτητες βάσεις για τη ανάληψη θετικών και βιώσιμων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο την επιχειρηματικότητα στην περιοχή της Θράκης, παρέχοντας τα αναγκαία μέτρα στήριξης στους επιχειρηματίες που προσπαθούν να δραστηριοποιηθούν και να αναπτυχθούν σε συνθήκες εξαιρετικά ιδιόμορφες και απαιτητικές.
 
.