Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Εκ νέου ανησυχία στον Έβρο για τα φράγματα στην Βουλγαρία

Αποκλιμακώνεται σταδιακά η κατάσταση μετά τις πλημμύρες, αφού η στάθμη των υδάτων έχει αρχίσει να πέφτει, όμως υπάρχουν ακόμα φόβοι στις ελληνικές αρχές
                   ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑΤΙ


Αποκλιμακώνεται σταδιακά η κατάσταση στον Έβρο μετά τις πλημμύρες, αφού η στάθμη των υδάτων έχει αρχίσει να πέφτει. Η ανησυχία των ελληνικών Αρχών εστιάζεται, πλέον, στα δυο μεγάλα φράγματα της Βουλγαρίας (Ιβαϊλοβγκραντ και Στούντεν Κλάντενετς) που εμφανίζουν πληρότητα 100% και αποτελούν ορατή απειλή πρόκλησης πλημμυρών για το άμεσο μέλλον.

Όπως τόνισε υπηρεσιακός παράγοντας του Έβρου, που επισκέφθηκε χθες το φράγμα του Ιβαϊλοβγκραντ, η Βουλγαρία όφειλε κατά τους προηγούμενους μήνες να διατηρεί χαμηλότερα τη στάθμη των δυο φραγμάτων, καθώς οποιαδήποτε νέα ισχυρή βροχόπτωση ή χιονόπτωση, θα έχει ως συνέπεια την υπερχείλισή τους και την αποδέσμευση μεγάλων όγκων νερού προς την ελληνική κοίτη.

Το θέμα της ελεγχόμενης ροής υδάτων από τα φράγματα της Βουλγαρίας εξετάσθηκε χθες σε τεχνική συνάντηση στο Ιβαϊλοβγκραντ, παρουσία του περιφερειάρχη ΑΜΘ 'Αρη Γιαννακίδη και της νομάρχου Χάσκοβου Ιρίνα Ουζούνοβα, με τη συμμετοχή δημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων. Νέα συνάντηση αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

.