Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

Η Ξάνθη του Μεσοπολέμου από την Φιλοπρόοδη Ένωση

Στα πλαίσιο των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών της δραστηριοτήτων για το 2012  οργανώνει το πρόγραμμα που έχει αυτό ως αντικείμενο έρευνας, καταγραφής και τεκμηρίωσης
       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Στα πλαίσιο των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών της δραστηριοτήτων για το 2012 η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης οργανώνει το πρόγραμμα που έχει ως αντικείμενο έρευνας, καταγραφής και τεκμηρίωσης την Ξάνθη του μεσοπολέμου.

Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από συνταρακτικά γεγονότα τόσο στη Ελλάδα όσο και σ’ όλο τον κόσμο. Το Κραχ του 29 – το Μικρασιατικό – Το εργατικό κίνημα – οι μέρες του 36 - Το Ρεμπέτικο – η γενιά του 30.

Ακόμη η ΦΕΞ κατέχει ένα σημαντικό αρχείο με οικονομικά στοιχεία της περιόδου εκείνης για την πόλη της Ξάνθης μέσω του αρχείου Κουγιουμτζόγλου. Έτσι το πρώτο εξάμηνο του 2012 οι εκδηλώσεις θα καλύψουν θεματικές, γενικότερα για την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Στο διάστημα αυτό θα μελετηθεί το αρχείο της ΦΕΞ και στο δεύτερο εξάμηνο του 2012 θα επικεντρωθούμε στις καταστάσεις που επικρατούσαν στην Ξάνθη εκείνη την περίοδο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, εκθέσεις, συναυλίες, διαλέξεις, παραστάσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και δράσεις για μικρά παιδιά με εξαιρετικούς καλεσμένους, ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων.
 
.