Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Το Ελισσώ και η ΣΕΚΕ στην Οικονομική Επιτροπή της Ξάνθης

Κόπηκε
και η σχετική
πρωτοχρονιάτικη πίτα

ΠΟΙΟΣ ΠΕΤΥΧΕ
ΤΟ... ΦΛΟΥΡΙ;

Το θέμα του Ξενοδοχείου Ελισσώ και των λεπτομερειών της αγοραπωλησίας του, απασχόλησε την Οικονομική Επιτροπή προ ημερησίας διάταξης, μετά από σχετική παρέμβαση του Ηλία Βασιλούδη, στη συνεδρίαση της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου.

Το θέμα τέθηκε από τον Ηλία Βασιλούδη που το χαρακτήρισε πολιτικό και όχι τεχνοκρατικό. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Πούλιος ζήτησε εξηγήσεις για τους όρους της αγοραπωλησίας σε σχέση με το μισθωτήριο που έχει υπογραφεί μεταξύ της ΕΤΕΝΕΞ και του πρώτη εκμισθωτή και ζήτησε λεπτομέρειες για τη δυνατότητα του Π. Ανδρικόπουλου ως φυσικού προσώπου να μεταβιβάσει την μισθωτική σχέση. Τέλος, ο Γιάννης Τσεγγελίδης ρώτησε λεπτομέρειες για τις τυπικές εγκρίσεις που πρέπει να δοθούν από την Περιφέρεια.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Μπένης ανέφερε ότι έχει ενημερωθεί η νομική σύμβουλος του Δήμου Ελένη Χατζηλιάδου, η οποία απουσίαζε με άδεια και θα επανέλθει στην επόμενη συνεδρίαση με τις διευκρινίσεις που απαιτούνται για τη διαδικασία της πώλησης.Πάντως διευκρίνισε ότι ο ίδιος έχει δώσει ό,τι στοιχεία ήταν αναγκαία και ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόκειται να απαντήσει πολιτικό επίπεδο.


Πήρε τις εκτάσεις στην ορεινή η ΣΕΚΕ

Ο Πάνος Ταρενίδης με την ιδιότητα του Προέδρου της ΣΕΚΕ -και όχι του δημοτικού συμβούλου- παραβρέθηκε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και πλειοψήφισε -μοναδικός ενδιαφέρομενος- στην παραχώρηση της έκτασης που βρίσκεται στην περιοχή του Ιωνικού της ΔΕ Σταυρούπολης, όπου η συνεταριστική εταιρία θα πραγματοποιήσει μια μεγάλη επένδυση.

Όπως είναι γνωστό, από το Δημοτικό Συμβούλιο είχε κριθεί ότι η απευθείας παραχώρηση θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον και έτσι κρίθηκε αναγκαία η διεξαγωγή δημοπρασίας στην οποία πλειοδότησε η ΣΕΚΕ με αντίτιμο 950 ευρώ. Οι παριστάμενοι ευχήθηκαν καλή επιτυχία στη νέα επένδυση της ΣΕΚΕ και ο Πάνος Ταρενίδης επανέλαβε ότι θα γίνει μια επένδυση της τάξης των 600.000 ευρώ στην περιοχή της κοιλάδας του Νέστου με τη δημιουργία Ξηραντηρίων, Φυτωρίου και Αποθηκών για τα καπνά τύπου Virginia, που θα καλλιεργηθούν τα επόμενα χρόνια σε αρκετές χιλιάδες στρέμματα της περιοχής, όπου ήδη έχουν υπογραφεί 20 εγγυημένα συμβόλαια.


Οι σύμβουλοι του Δημάρχου Ξάνθης

Τέλος μετά παλαιότερα από αίτημα της αντιπολίτευσης ο Δημήτρης Μπένης ανάγνωσε στην επιτροπή κατάλογο με τα ονόματα και τις αποδοχές των ειδικών συμβούλων του Δημάρχου Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη. Πρόκειται για 4 ειδικούς συνεργάτες, σε θέματα πληροφορικής, νομικά, τεχνικά και τουρισμού/ευρωπαϊκών προγραμμάτων.


Το φλουρί τις Οικονομικής Επιτροπής στον Αλέξανδρο Κυριακίδη

Ο Αλέξανδρος Κυριακίδης ήταν ο τυχερός στην πρωτοχρονιάτικη πίτα που κόπηκε στην Οικονομική Επιτροπή. Μάλιστα την πίτα έκοψε ο Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης που μπήκε στην αίθουσα για το σκοπό αυτό και ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους τους παριστάμενους.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/