Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος στο ΔΕΚΑΜΑ-Θ

Ο Μιχάλης Ραγκούσης στα ηνία του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

    ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Νέος πρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ορίσθηκε ο Μιχάλης Ραγκούσης.

Με την ορμή και το δημιουργικό αέρα του καινούργιου, ο κ. Ραγκούσης σε χαλεπούς καιρούς για την οικονομία, θα προσπαθήσει να ξεδιπλώσει το όραμά του, τις ιδέες και τα σχέδια του, που σαν κεντρικό άξονα έχουν την ανάπτυξη και το 'ξεκλείδωμα' των επιχειρηματιών. «Πιστεύω ότι ακριβώς επειδή βρισκόμαστε σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, πρέπει να βρούμε νέες αγορές για να διεισδύσουμε οικονομικά», τόνισε με έμφαση ο κ. Ραγκούσης.

Από τις πρώτες ενέργειες του κ. Ραγκούση, οι επαφές με τους Δημοτικές αρχές και τα Επιμελητήρια, τα οποία θεωρεί τους άμεσους συνεργάτες του ΔΕΚΑΜΑΘ, για το μεγάλο κατόρθωμα της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, που είναι όχι απλώς η Διοικητική Περιφερειακή Συνείδηση, αλλά κυρίως η Εμπορική Περιφερειακή Συνείδηση. «Η Γενική Εμπορική Έκθεση "Θράκη" θα γίνει, γιατί είναι ένας θεσμός ο οποίος προβάλλει την επιχειρηματικότητα της περιοχής μας. Στόχος μας όμως θα είναι με δύο Εμπορικά κέντρα σε Κομοτηνή και Καβάλα, δύο πολύ δυνατές εκθέσεις κλαδικές (σ.σ. Τουρισμό και Τρόφιμα ποτά στην Καβάλα, κυνήγι - ψάρεμα στην Κομοτηνή) και μικρές εκθέσεις στις άλλες πόλεις», σημείωσε ο κ. Ραγκούσης.

Σε έναν άλλο δυναμικό τομέα που θέλει να δραστηριοποιηθεί το ΔΕΚΑΜΑΘ είναι τα ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, τα οποία τα θεωρεί ως τον πυρήνα και τον μοχλό ανάπτυξης της περιοχής. Επίσης από τις πρώτες επαφές του κ. Ραγκούση θα είναι και ο Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών, μέσω του οποίου θα προσπαθήσει να ενταχθούν και τα προϊόντα της Περιφέρειας, όσα δεν έχουν βρει την έξοδο ...προς το εξωτερικό! Φυσικά και τον ενδιαφέρει η Διεθνοποίηση του ΔΕΚΑΜΑΘ, η ανάδειξή και πολύ περισσότερο η εδραίωσή του, ως διεθνές εκθεσιακό κέντρο, των Βαλκανίων και των Παρευξεινίων χωρών, ακόμα και για την πολύ κοντινή περιοχή της Ανατολής και με τους Τούρκους Επιχειρηματίες να φλέγονται για ένα τέτοιο ενδεχόμενο!

ΥΓ: Κάλλιστα θα μπορούσε να διοργανωθεί και μια Μεγάλη Αγροτική Έκθεση...Π.χ. η Αγροτική Έκθεση των Φερών , να ενισχυθεί σε υποδομές και περιεχόμενο και να φτάσει ο θετικός της οικονομικός αντίκτυπος και στις γειτονικές χώρες και να έρχονται και από κει εμπορικοί επισκέπτες...όπως πάνε από τις δικές μας περιοχές αγρότες στην Γεωργική Έκθεση στη Βουλγαρία!!!

 
Πηγή:  http://www.thrakinews.gr/