Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Πρωτοφανές: καταψηφίστηκε η παραλαβή του έργου στο κτίριο "Μουζαφέρ Μπέη" από το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης

Αν και η υπερψήφιση ανάλογων θεμάτων αποτελεί συνήθως τυπική διαδικασία, στην συγκεκριμένη περίπτωση δημιουργήθηκε μείζον θέμα και τελικά είχαμε απόφαση που εκθέτει την παράταξη Στυλιανίδη

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Την προσωρινή παραλαβή έργου, καταψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο της Ξάνθης, σε μια ασηνήθιστη απόφαση για το Σώμα.

Αν και συνήθως η υπερψήφιση ανάλογων θεμάτων αποτελεί τυπική διαδικασία, η συζήτηση του θέματος προσέκρουσε στο ερώτημα αν το συγκεκριμένο έργο έχει γίνει ή όχι και, τελικώς καταψηφίστηκε.

Πιο αναλυτικά, κατά τη συζήτηση του θέματος της προσωρινής παραλαβής του έργου «Διαμόρφωση τμήματος περιβάλλοντος χώρου – αντιμετώπιση υγρασιών του χαμάμ στο κτίριο του Μουζαφέρ Μπέη» ο Δημήτρης Βορίδης, από τη μείζονα αντιπολίτευση εξέφρασε επιφυλάξεις για το έργο και ζήτησε την αναβολή του.

Όπως υποστήριξε, σύμφωνα με την Προϊσταμένη της 4ης Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων Ανθή Χατζηγρηγορίου οι συγκεκριμένες επεμβάσεις (τμήμα της συνολικής αποκατάστασης του κτιρίου) έχουν γίνει από την Υπηρεσία της και όχι από το Δήμο της Ξάνθης ενώ ζήτησε κατά την συζήτηση θα έπρεπε να είναι παρούσα η επιβλέπουσα του έργου Αραβέλλα Παπαδοπούλου και η Προϊσταμένη της Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων.


Επέμεινε για να ψηφιστεί ο Χρήστος Μούρκας

Από το Χρήστο Μούρκα ειπώθηκε ότι επρόκειται για διαφορετικές εργασίες, ύψους περίπου 25.000 ευρώ που έγιναν στο χαμάμ του κτιρίου συμπληρωματικά, ενώ οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου είχαν αποχωρήσει κατά τη συζήτηση. Στο θέμα παρενέβη ο Χρήστος Πούλιος, ο οποίος επεσήμανε τον κίνδυνο να εγκριθεί ένα έργο που ίσως δεν έχει εκτελεστεί πραγματικά και επεσήμανε δηλώσεις του Χρήστου Μούρκα στον Τύπο, που ανέφεραν ότι ο Δήμος δεν έχει κάνει εργασίες στο χαμάμ του κτιρίου.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών απέδωσε σε παρανόηση τις δηλώσεις του που δημοσιεύτηκαν και σε σχετική ερώτηση του Προέδρου επέμεινε να τεθεί σε ψηφοφορία το θέμα από το Σώμα. Η έκπληξη ήρθε από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που καταψήφισε με ψήφους 8-6 και λευκό από τον Πρόεδρο Μπάμπη Δημαρχόπουλο, το σχετικό θέμα. Το ερώτημα που τίθεται από την αντιπολίτευση είναι ποιες είναι τελικά οι εργασίες που έχουν γίνει και γιατί υπάρχει διχογνωμία μεταξύ των υπηρεσιών του Δήμου και του Υπουργείου Πολιτισμού


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/