Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Μείωση κόστους και ημερών στο Καρναβάλι Ξάνθης

"Θα διατηρηθεί
όμως η ίδια ποιότητα",
υποστηρίζει ο
Μανώλης Φανουράκης

ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΩΣ ΠΟΤΕ
ΘΑ... ΔΙΑΡΚΕΣΟΥΝ
ΟΙ ΘΡΑΚΙΚΕΣ ΛΑΟ-
ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ;

Από τις 16 μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου, δηλαδή από την Τσικνοπέμπτη μέχρι την τελευταία Κυριακή του Καρναβαλιού θα διαρκέσουν φέτος οι Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού Μανώλη Φανουράκη.

Όπως σημειώνει, ο αριθμός των ημερών του Καρναβαλιού μειώνεται προκειμένου να προσαρμοστεί η διοργάνωση στα οικονομικά του Δήμου. Μόλις 278.000 ευρώ είναι το ποσό που απομένει από το 1 εκατομμύριο ευρώ της επιχορήγησης που διαθέτει το Κέντρο Πολιτισμού (τα υπόλοιπα 722.000 ευρώ κατευθύνονται στη μισθοδοσία του προσωπικού όλου του Κέντρου) προκειμένου να διοργανωθεί το Καρναβάλι, οι Γιορτές Παλιάς Πόλης και όλες οι υπόλοιπες εκδηλώσεις του 2011.


Επιτροπή καταρτίζει το πρόγραμμα

Ήδη στο Δήμο έχει συσταθεί επιτροπή αποτελούμενη από τον ίδιο, την Αριστέα Αλατά, το Γιάννη Δρεμσίζη, το Σάββα Μελισσόπουλο και τη ΜπέτυΠατσίδου που θα συμφωνήσει για το συνολικό πρόγραμμα πριν εγκριθεί από το Δ.Σ. του Κέντρου. Σύμφωνα με το Μανώλη Φανουράκη «θα είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά αν υπάρχει θέληση και προσπάθεια – ταυτόχρονα με τον εθελοντισμό- θα διοργανώσουμε ένα καρναβάλι αντάξιο της ιστορίας και της παράδοσης του θεσμού.»

Παράλληλα επισημαίνει τη σημασία που έχει το γεγονός πως χιλιάδες επισκέπτες συρρέουν κάθε χρόνο στην Ξάνθη για το Καρναβάλι, συντηρώντας μια σειρά από επιχειρήσεις της περιχοής. Τέλος, o Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού υποστηρίζει ότι η διάθεση των πολιτιστικών συλλόγων – παρά τις βολές που δέχονται από πολλούς- είναι αυτή που θα βγάλει από το αδιέξοδο την πόλη, χαρακτηρίζοντας τυχερή την πόλη για τους Συλλόγους που διαθέτει.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/