Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Όλοκληρώθηκε η σύσκεψη για την παράκτια ζώνη της ΑΜ-Θ

Με στόχο τη συγκέντρωση των απόψεων όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων, πραγματοποιήθηκε στη Μαρώνεια ενημερωτική σύσκεψη – διαβούλευση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Με στόχο τη συγκέντρωση των απόψεων όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων για τον πληρέστερο και αποτελεσματικότερο σχεδιασμό του «Ολοκληρωμένου Προγράμματος για τη Διατήρηση και Βιώσιμη Ανάπτυξη της Παράκτιας Ζώνης της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012 στη Μαρώνεια ενημερωτική σύσκεψη – διαβούλευση για την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ και η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή πραγματοποίησαν τη σύσκεψη προκειμένου οι υπηρεσίες και οι φορείς να συνδιαμορφώσουν το επιχειρησιακό πρόγραμμα, έχοντας ως στόχο τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στην περιοχή μέσα από τη λογική «προστασία του περιβάλλοντος και βιώσιμη ανάπτυξη της παράκτιας ζώνης», όπως σχολίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης. «Η Περιφέρεια, έχοντας αναλάβει τη διαχείριση του περιφερειακού σκέλους του ΕΣΠΑ και με δεδομένο ότι οι πόροι είναι περιορισμένοι, εξαιρετικά πολύτιμοι και πρέπει ν’ αξιοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κατευθύνεται σε δράσεις στοχευμένες με ολοκληρωμένο χαρακτήρα, που να έχουν μεταξύ τους συνέργεια και συμπληρωματικότητα. Στόχος μας είναι να επιτυγχάνεται το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα και να μην γίνονται αποσπασμαστικά έργα».

Ο κ. Δαμιανίδης, σημείωσε ότι η Περιφέρεια έχει προχωρήσει στην εκπόνηση δύο προγραμμάτων, ενός για την ορεινή περιοχή το οποίο ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή, κι ενός για την παράκτια ζώνη, προκειμένου να υπάρχει ολοκληρωμένος χαρακτήρας των δράσεων και συμπληρωματικότητα των έργων.

Ανέφερε ότι το επιχειρησιακό σχέδιο για την παράκτια ζώνη έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες, με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων και όλων των τελικών δικαιούχων του προγράμματος. Κλείνοντας, ανέφερε πως «σε ό,τι αφορά στην παράκτια ζώνη το πρόγραμμα θα δώσει προστασία καθώς είναι εξαιρετικού περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος ενώ παράλληλα θα υπάρξει και αναπτυξιακό αποτέλεσμα».

.