Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Επισκέψεις του κόμματος Σαδίκ σε Οργάνη και Σκάλωμα

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ
"ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΦΙΛΙΑΣ-
ΙΣΟΤΗΤΑΣ-ΕΙΡΗΝΗΣ"
(DEB) ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ

Aναφέρθηκε ότι ο Πρόεδρος του Κόμματος Φιλίας-Ισότητας-Ειρήνης (DEB), Μουσταφά Αλίτσαβους, πραγματοποίησε μια επίσκεψη στην Οργάνη του νομού Ροδόπης.

Η ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε από το Κόμμα Φιλίας-Ισότητας-Ειρήνης έχει ως εξής:


«Ο Πρόεδρος του Κόμματος Φιλίας-Ισότητας-Ειρήνης κ. Μουσταφά Αλίτσαβους και το επιτελείο του, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, επισκέφτηκαν το χωριό Οργάνη. Οι κάτοικοι του χωριού επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Πρόεδρο του DEB, ο οποίος απευθύνθηκε στον λαό μετά την προσευχή της Παρασκευής. Δεν διέφυγε της προσοχής το γεγονός ότι, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες ο λαός άκουσε με μεγάλη προσοχή την ομιλία μέχρι τέλος. Ο Πρόεδρος του DEB μίλησε σχετικά με την αναδόμηση του κόμματος το τελευταίο διάστημα. Επίσης, ανέφερε ότι η Οργάνη έχει μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν και για το ενδιαφέρον που έδειξαν. Σημείωσε ότι οι άνθρωποι της Μειονότητας περιμένουν με υπομονή μέχρι και σήμερα να τελειώσουν οι αδικίες, αλλά είπε πως βλέπουν με θλίψη ότι η μη ικανοποίηση αυτών των προσδοκιών τους μέχρι σήμερα έχει προκαλέσει απογοήτευση στους ανθρώπους. Είπε ότι λαμβάνοντας υπόψη τον πληθυσμό μας οι Τούρκοι επιθυμούν να εργαστούν σε δημόσιες υπηρεσίες και να δουν τους εαυτούς τους ως πολίτες πρώτης τάξης αυτής της χώρας. Ανέφερε ότι δεν θα μπορέσουν να μας ξεγελάσουν παραχωρώντας μας κάποια δικαιώματα του πολίτη, ότι αναμένουμε να γίνουν σοβαρά βήματα και στο θέμα των μειονοτικών δικαιωμάτων και ειδικότερα θέλουμε να δούμε προσπάθειες στο θέμα αναγνώρισης της ταυτότητάς μας. Δήλωσε πως μέχρι να ικανοποιηθούν αυτές οι προσδοκίες, ως Κόμμα Φιλίας-Ισότητας-Ειρήνης θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας. Τέλος, ο Αλίτσαβους πιστεύοντας στην δύναμη που προκύπτει από την ενότητα κάλεσε όλους τους κατοίκους της Οργάνης να εγγραφούν στο DEB και τους ευχαρίστησε για την φιλοξενία τους».

 
Δύο ημέρες πριν, όπως ανακοινώθηκε, ο Γενικός Πρόεδρος του κόμματος Φιλίας – Ισότητας - Ειρήνης (DEB) Μουσταφά Αλή Τσαβούς και η ομάδα του, επισκέφθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου το χωριό Σκάλωμα.

Στην ανακοίνωση που έγινε από το Γενικό Κέντρο του κόμματος DEB σχετικά με το χωριό Σκάλωμα χρησιμοποιήθηκαν οι εξής διατυπώσεις:


«Πρώτα, με μια ομάδα αποτελούμενη στην πλειοψηφία από νέους πραγματοποιήθηκε μια συζήτηση σε πολύ θερμή ατμόσφαιρα. Στη συνέχεια ο Γενικός μας Πρόεδρος εξήγησε στους νέους του Σκαλώματος πως με την πάροδο του χρόνου αφαιρέθηκαν τα μειονοτικά δικαιώματά μας. Αναφορικά με το θέμα απασχόλησης των νέων μας σε δημόσιες υπηρεσίες είπε ότι, σε αναλογία με τον πληθυσμό μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κανένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και μάλιστα το πλέον απλό είναι ότι ακόμη και στον σύλλογο κυνηγών όπου τα μέλη στην πλειοψηφία τους είναι Τούρκοι, το να μην υπάρχει ούτε ένας Τούρκος εργαζόμενος είναι κάτι το οποίο βρίσκει πολύ ανησυχητικό. Εξήγησε ότι ο λαός της μειονότητας θέλει να αγαπήσει αυτό το κράτος, ότι μέχρι σήμερα ήδη το έχει αποδείξει αφού δεν έχει εξεγερθεί για κανένα θέμα, όμως τα μάτια που δεν επιθυμούν να τα δουν αυτά ακόμη δεν βλέπουν. Εμείς στην χώρα αυτή που μας έχει πικράνει πολύ με την αμφισβήτηση της ταυτότητάς μας, πάντα μέχρι σήμερα ήμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε πιστοί όμως επιθυμούμε να γνωρίζουν όλοι ότι δεν θα πάψουμε ποτέ να αναζητούμε τα δικαιώματά μας στα πλαίσια πάντα των δημοκρατικών κανόνων και των νόμων.

Εξήγησε ότι η πίστη μας ότι η υπάρχουσα στήριξη για την αναδόμηση του κόμματός μας αυξάνεται μέρα με τη μέρα ακόμη περισσότερο και η αύξηση αυτή θα πέφτει σαν χιονοστιβάδα. Για την οικονομική δυσκολία που ζει αυτή τη στιγμή η χώρα, είπε ότι ο λαός της μειονότητας την αισθάνεται πολύ πιο έντονα αλλά πρόσθεσε ότι η κατάσταση της μειονότητας και πριν δεν ήταν πολύ διαφορετική από την σημερινή. Ωστόσο, επειδή τελευταίως η κτηνοτροφία έχει μια απόδοση στην περιοχή, θέλει να πιστεύει ότι ο λαός μας θα μπορέσει να βρει ένα σημείο εξόδου.

Στο τέλος της ομιλίας του ο Γενικός Πρόεδρος του κόμματος DEB, κύριος Μουσταφά Αλή Τσαβούς, εκπληρώνοντας μια υπόσχεσή του δώρισε στο χωριό μια φωτογραφία του ιδρυτή του κόμματός μας κυρίου Δρ. Σαδίκ Αχμέτ που έχει μεγάλη πνευματική αξία. Επί πλέον έδωσε ένα δώρο και στον Ιμπραχίμ Χουσεΐν εκ των νέων του χωριού ο οποίος προς το παρόν είναι υποψήφιος φαντάρος.

Από την επίσκεψη αυτή ως κόμμα DEB αποχωρίσαμε πολύ ευτυχείς και με ελπίδες».

.