Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Η ΑΕΚ και ο... Μπον Τζόβι έριξε τον Ντέμη στα «δίχτυα» της μαφίας

Για ποιους λόγους οδηγήθηκε ο αλεξανδρουπολίτης πρώην ποδοσφαιριστής στην ανάγκη να δανειστεί 350.000 ευρώ από τους εκβιαστές της Θεσσαλονίκης, τα οποία τα ξεπλήρωσε έναν χρόνο μετά στο... διπλάσιο
  ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η υπαγωγή της ΠΑΕ ΑΕΚ στο άρθρο 44, αλλά και η συναυλία των Bon Jovi, το 2011, οδήγησαν τον Ντέμη Νικολαΐδη, σύμφωνα με την εφημερίδα «Real News», στα «δίχτυα» της μαφίας της Θεσσαλονίκης.

Με την υπαγωγή της ΑΕΚ στο άρθρο 44, στις 18 Νοεμβρίου 2004, δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία του Ντέμη Νικολαΐδη. Αυτό δεν επέτρεψε στον πρώην πρόεδρο της «Ένωσης» να έχει τις συναλλαγές που θα μπορούσε - και ενδεχομένως θα επιβαλλόταν να έχει - με τράπεζες. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Real News», έπεσε στα δίχτυα της μαφίας της Θεσσαλονίκης.

Τον Αύγουστο του 2010 η εταιρία «Group Eleven», αντικείμενο της οποίας ουσιαστικά είναι η διοργάνωση συναυλιών και στην οποία μέτοχοι είναι – εκτός του πρώην ποδοσφαιριστή – οι Νίκος Λέουνάκης και Άκης Ζήκος, προετοιμάζεται για τη συναυλία των Βοή Jovi στην Αθήνα. Η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει πλέον πολλές συναυλίες γι' αυτό ο Ντέμης και οι συνεργάτες του πάνε σε... μία και καλή, εν όψει του 2011. Ποντάρουν στους Βοn Jovi, θεωρώντας δεδομένο ότι αυτή θα είναι η συναυλία των celebrities. Τον Αύγουστο του 2010 ο Νικολαΐδης ενημερώνεται ότι για να «κλείσει» η συμφωνία με τους Βοή Jovi χρειάζεται να καταβάλει 1.000.000 ευρώ ως προκαταβολή. Η συναυλία είναι, έτσι κι αλλιώς πολυέξοδη. Ο Ντέμης δανείζεται από φίλους του μέρος του ποσού. Του λείπουν 350.000 ευρώ και τη λύση του δίνει φίλος του από τον χώρο της σόουμπιζ, ο οποίος γνωρίζει μέλη της μαφίας της Θεσσαλονίκης. Τον φέρνει σε επαφή και έτσι εξασφαλίζει τα χρήματα που αναζητούσε. Συνδετικό κρίκο αποτέλεσε και ένας υπάλληλος της ΑΕΚ, ο οποίος αργότερα ανέλαβε πόστο στη Group Eleven.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Ντέμης Νικολαΐδης ζήτησε στη συνέχεια κι άλλα χρήματα από τους ίδιους ανθρώπους χωρίς - απ’ ότι φαίνεται - η συγκεκριμένη συμφωνία να υλοποιείται. Τα προβλήματα προκύπτουν και από το γεγονός ότι κάποιες από τις συναυλίες που ήταν υπό συζήτηση και δεν είχαν καν ανακοινωθεί μένουν στις σκέψεις διότι η εταιρία αποφασίζει τη μη διοργάνωση τους λόγω της οικονομικής κρίσης.

.